SL inför handduksrapp som straff

SL vill göra det till en riktig pina att ertappas med fuskåkning. Nolltolerans och höga böter har varit ledorden hittills, men nu tänker företaget testa nya grepp.

– Vi vill att det skall svida ordentligt. Därför inför vi nu handduksrappet som bestraffning för fuskåkare, säger SL:s ordförande Christer G Wennerholm.

För den som ertappas med fuskåkning blir det alltså i fortsättningen till att dra ned byxorna och ta emot ett par rejäla rapp av en blöt handduk. Christer G Wennerholm säger att det inte finns någon chans att slippa undan för den som ertappas.

– Våra kontrollanter kommer att vara benhårda. Vägrar man ta emot sitt straff kommer vi att begära handräckning av polis.

Christer G Wennerholm säger att SL först övervägde att ytterligare höja böterna ännu en gång men att i sina diskussioner kom fram till att det var bättre att införa kroppsbestraffning på försök. Från och med första juni används handduksrappet på försök på tunnelbanans gröna linje. Slår det väl ut väntar fler linjer, och fler straff.

– Vi har diskuterat tusen nålar och kalsongrycket, men vi börjar med handuksrappet så får vi se hur det slår ut, säger han.

Frågan är om det kommer att svida tillräckligt.