Klädfascismen saknar gränser

När det gäller andra människors klädsel finns det tydligen inga gränser för vilka åsikter smakfascisterna kan tänka sig att lufta offentligt.

Förlaget Idg gjorde sig i veckan känt som företaget där kvinnor, men inte män får visa benen, genom att ha klädregler som tillåter kvinnor att bära kjol men inte män att bära shorts. Det mest uppeseendeväckande i den historien är kanske att företagets vd, Lars Dahmén, kraftfullt försvarar det uppenbarligen könsdiskriminerande regelverket.

Syrrans granne ser nu fram emot rapporter om att manliga medarbetare på Idg börjat bära kjol i tjänsten, något som garanterat lär ge företaget publicitet, om än kanske inte av den typ som Lars Dahmén önskar sig.

Idg är dock ett affärsdrivande företag och kan möjligen förlåtas. Några som omöjligen kan förlåtas och som snarast bör förpassas till sophögen är den grupp moderater i Eskilstuna som uppenbarligen inte kunde hålla tungan i styr när miljöpartisten Yuri Silva dök upp på ett nämndsammanträde i keps.

Moderater må tycka vad som helst om människors klädsel, precis som alla andra, men få handlingar kunde väl vara så effektiva för att smutskasta det egna partiet som att öppet håna en politisk motståndare för valet av huvudbonad.

Det kan inte vara några vidare nya moderater de har i Eskilstuna.

14 reaktioner till “Klädfascismen saknar gränser”

 1. Om du nu nödvändigtvis måste dra in politik i detta (moderater, fascister), så verkar du själv vara en riktigt tröttsam och flummig liberal. Har du inte fått någon uppfostran? Är du inomhus: Keps och mössa AV!!! Det kallas normalt hyffs.

  Jo, jag tror du vet om detta, men jag antar att du inte kommit ur trotsåldern än.

 2. Vilket störtlöjligt påhopp.

  Att ha keps, huva eller vilken huvudbonad som helst på sig inomhus är ett oskick som tyder på 1) dålig uppfostran och 2) total brist på respekt för andra. Att det sedan sker i ett offentlig sammanhang, vid demokratins utövande gör bara saken än mer bedrövligt. Minns Bert Karlsson i riksdagen i strumlästen!

  Gafflandet om de ”diskriminerande” klädkoderna är ingenting nytt. Inom alla statliga verk är det en självklarhet att män aldrig bär shorts. De enda som kan bära shorts med bevarad trovärdighet i formella sammanhang är engelsmän i tropikerna.

 3. Du har helt rätt. Klädfascister som envisas med att bära keps på viktiga sammanträden och därefter attackera sina meningsmotståndare i pressen genom att kalla dem ”mobbare” är helt enkelt inte OK. Vad är nästa steg? Riksdagsledamöter som visar könsorganet på väg till talarstolen och känner sig ”kränkta” eftersom deras medmänniskor inte gillar att bli påtvingade andra personers kön? Nej tack.

 4. Ursäkta men jag förstår inte. Är det verkligen möjligt att steget efter att man burit huvudbonad innomhus blir att ta av sig brallorna? Hur tänker du då? Jag funderade en stund när jag hörde den här nyheten med miljöpartisten med keps att ”shit, snart har dom väl på sig scooter på sammanträdena”. Naturligtvis blev jag förbannad och särskilt tände jag till över blotta tanken på att behöva se Peter Eriksson iförd Bävernylon. Men aldrig en sekund trodde jag att nästa steg skulle bli avklätt.

 5. Angående Martins kommentar har jag jobbat som handläggare/analytiker på ett av de mer konservativa statliga verken. Vi var flera som hade shorts på oss under varma sommardagar och vi löste våra arbetsuppgifter precis lika bra ändå. Att bli upprörd över folks kläder tyder på 1) småaktighet 2) småaktighet. Nu börjar jag ångra att jag aldrig bar keps inomhus …

 6. ALLT ska vara tillåtet!
  När jag vill ha ordet i riksdaget bör ordföranden säga att ”nu är det knullens tur att prata”. Allt annat är småaktigt!
  Varför skulle inte det jag säger vara lika bra om jag kallas för knullen eller för ”skomakarn”
  Nääää nu är det så att en kepa visar klasstillhörighet!
  Därför är det min rättighet att visa min klasstillhörighet liksom Reinfeltd gör det med orage slips.
  Om Mona sahlin vill ha tuttarna ute när hon går fram är det hennes sak! Det är inte hennes sak om hon reagerar, det är deras som ondgör sig över henner frihet!

 7. Givetvis har man inte keps på inomhus. Det är ju så självklart att det inte ska behöva diskuteras överhuvudtaget. Jag är själv miljöpartist så det är inte det. Vilken barnunge.

  Shorts på killar/gubbar är mer gränsfall.

  Men håriga gubb-ben är inte vackert. Ska det vara ok att sitta i linné också?

 8. Det är ju naturligt att en miljöpartist är rädd för hackspett, även om vissa sådana är sällsynta nu för tiden. Därför visar det brist på insikt att förbjuda keps.

 9. Man kan tycka vad man vill om klädkoder, men en folkvald politiker har uppenbarligen folket stöd (trots klädstilen), och då vore det väl konstigt om inte kollegorna kan visa det samma.

  Håller med någon tidigare kommentator, att klaga på andras klädval, hur osmakligt det än må vara, tyder bara på att man inte har något liv. Det är en demokratiskt rättinghet att sakna klädstil!!

 10. Haha. Herrelol vilken ansamling det var här.
  Själv struntar jag fullständigt i om någon har keps eller mössa på sig, så länge de inte snyter sig vid matbordet.

  Det är ett I-landsproblem om nåt.

 11. Självfallet ska kepsen av! Inte bara inomhus utan också utomhus.
  Som någon påpekade här tidigare, det visas för lite hänsyn nuför tideden.
  Jag tycker det är bra att det sägs ifrån ordentligt och att det finns ansvarstagande personer som ställer upp för konservativa värderingar.
  Tack för det!

 12. Förstår inte kopplingen hänsyn – keps.
  Hänsyn är för mig tänka på andra och försöka agera så att min omgivning inte mår dåligt av mina handlingar, tex låta bli att röka i busskurer och direkt utanför entréer, se till att min MP3 inte ”läcker” ljud, köra bil så jag inte utsätter andra för risker etc.
  Om jag inte gillar någons klädsel är det snarast mitt problem – jag får väl blunda eller titta bort!
  Dock vill jag att mina barn tar av sig huvudbonaden inomhus.

 13. Av tradition får ju kvinnor bära huvud bonad inne. även i kyrkan. mendan männen bör ta den av sig. att detta ändrats är ju underbart. ivf för mig gör huvudbonader. mer hattar åt folket! å vad det gäller kjol vs. shorts kan ni väl unna oss det. vi har mycket lögre löner å kan väl åtminstone å vara svala.och när kjol bärs går det hand i hand med sexuella trakasserier så det är väl ingen hit ändå..

Kommentarer inaktiverade.