Nytt parti skapar oreda i leden

Både v och kd ligger nära fyraprocentspärren i Sifos juni-mätning och allianspartierna fortsätter tappa mot oppositionen. Som om inte det vore nog hotas nu de etablerade partierna av ett större parti morötter som snabbt stigit i popularitet.

Frukt- och grönsakshandlare Nils Ryding från Mjölby berättar att partiet dök upp på marknaden i slutet av förra veckan. Ingen är riktigt säker på varifrån partiet kommer men enligt Nils Ryding säljer de oranga godsakerna bra.

– Morötterna går åt som smör i solsken. Kunderna nästan sliter buntarna ur händerna på varandra på torget, säger han nöjt.

Kvaliteten är hög och försäljningspriset lågt. Trots detta antyder Nils Ryding att han gör bra förtjänst på affären. Hur bra vill han inte berätta.

– Jag fick till ett riktigt bra pris är allt jag kan säga.

Konkurrensen om kunderna beskrivs som mördande och handlarna håller hårt på information om inköpspriser och förtjänst. Att många gör god förtjänst är dock inte någon hemlighet. Det nya partiet har verkligen inte gjort tillvaron sämre för Nils Ryding.

– En sån här vecka till så har jag nog för en riktig långsemester för hela familjen, säger han nöjt.

5 reaktioner till “Nytt parti skapar oreda i leden”

  1. Det har det gjort och kommer alldeles säkert att göra. Just nu var det dock jag som försökte skapa lite oreda – i människors huvuden.

Kommentarer inaktiverade.