Men var ska jag lägga centerlamporna?

Glödlampor i mitten och nederst lågenergilamporHär förvaras lågenergilampor och glödlampor. Lågenergilamporna förvaras närmare golvet för att inte falla igenom botten på backen, på grund av sin otroligt låga energi.

Ovanför glödlamporna, utanför bild, förvaras högenergilampor i en speciell låda med lock, som hindrar dem från att flyga iväg. Strax till höger om glödlamporna finns lådorna för folkpartilampor och moderatlampor.

Till vänster utanför bild befinner sig sociallamporna, miljölamporna och vänsterlamporna, i röda och gröna backar.

Piratlamporna befinner sig i en lila back lite vid sidan av och är svåra att upptäcka för ett otränat öga. De flesta misstar dem för något annat.

Den stora frågan är: Var fan lägger jag centerlamporna?

Maria Johanssons identitet stulen på nätet

Maria Johansson i Jönköping är upprörd. Domänen mariajohansson.com är registrerad på internet, men den pekar inte till hennes hemsida, utan till ett tyskt webbhotell.

– Jag är bestört. Det är verkligen obehagligt, säger hon.

Men det är inte bara domänen med hennes namn som blivit stulen. En snabb sökning visar att det finns minst tvåtusen andra personer i Sverige som kallar sig Maria Johansson.

– Det är förjävligt. Här har jag gått omkring och känt migg trygg hela mitt liv och så visar det sig att en massa människor använder sig av mitt namn. Det känns kränkande. Som om de stulit min identitet.

Maria Johansson har nu gjort en polisanmälan. Hon hoppas att polisen skall spåra upp förövarna. Hon har dock inga planer på att försöka köpa tillbaka domänen.

– Jag vill inte medverka till någon utpressning.

Nytt parti skapar oreda i leden

Både v och kd ligger nära fyraprocentspärren i Sifos juni-mätning och allianspartierna fortsätter tappa mot oppositionen. Som om inte det vore nog hotas nu de etablerade partierna av ett större parti morötter som snabbt stigit i popularitet.

Frukt- och grönsakshandlare Nils Ryding från Mjölby berättar att partiet dök upp på marknaden i slutet av förra veckan. Ingen är riktigt säker på varifrån partiet kommer men enligt Nils Ryding säljer de oranga godsakerna bra.

– Morötterna går åt som smör i solsken. Kunderna nästan sliter buntarna ur händerna på varandra på torget, säger han nöjt.

Kvaliteten är hög och försäljningspriset lågt. Trots detta antyder Nils Ryding att han gör bra förtjänst på affären. Hur bra vill han inte berätta.

– Jag fick till ett riktigt bra pris är allt jag kan säga.

Konkurrensen om kunderna beskrivs som mördande och handlarna håller hårt på information om inköpspriser och förtjänst. Att många gör god förtjänst är dock inte någon hemlighet. Det nya partiet har verkligen inte gjort tillvaron sämre för Nils Ryding.

– En sån här vecka till så har jag nog för en riktig långsemester för hela familjen, säger han nöjt.