Exminister dold av enormt bakverk

GÖTEBORG: Leif Pagrotsky, före detta utbildnings- och kulturminister, siktades idag vid fyratiden på eftermiddagen på Café Jacobs uteservering i stadsdelen Haga i Göteborg. Han hade under flera timmar hållit sig gömd bakom en enorm kanelbulle som han köpt på caféet.

Till slut blev dock frestelsen för stor. Den före detta ministern kunde inte längre hålla sig utan tog en rejäl tugga ur bullen. Den uppmärksamme kunde då se hans ansikte blottas under bråkdelen av en sekund.

När Leif Pagrotsky väl smakat av den goda bullen kunde han inte längre hejda sig utan fortsatte tugga i sig. Förvåningen blev stor bland caféets övriga gäster när de fick klart för sig vem det var som suttit och hukat under den enorma bullen hela dagen.

Maria Johanssons identitet stulen på nätet

Maria Johansson i Jönköping är upprörd. Domänen mariajohansson.com är registrerad på internet, men den pekar inte till hennes hemsida, utan till ett tyskt webbhotell.

– Jag är bestört. Det är verkligen obehagligt, säger hon.

Men det är inte bara domänen med hennes namn som blivit stulen. En snabb sökning visar att det finns minst tvåtusen andra personer i Sverige som kallar sig Maria Johansson.

– Det är förjävligt. Här har jag gått omkring och känt migg trygg hela mitt liv och så visar det sig att en massa människor använder sig av mitt namn. Det känns kränkande. Som om de stulit min identitet.

Maria Johansson har nu gjort en polisanmälan. Hon hoppas att polisen skall spåra upp förövarna. Hon har dock inga planer på att försöka köpa tillbaka domänen.

– Jag vill inte medverka till någon utpressning.