Maria Johanssons identitet stulen på nätet

Maria Johansson i Jönköping är upprörd. Domänen mariajohansson.com är registrerad på internet, men den pekar inte till hennes hemsida, utan till ett tyskt webbhotell.

– Jag är bestört. Det är verkligen obehagligt, säger hon.

Men det är inte bara domänen med hennes namn som blivit stulen. En snabb sökning visar att det finns minst tvåtusen andra personer i Sverige som kallar sig Maria Johansson.

– Det är förjävligt. Här har jag gått omkring och känt migg trygg hela mitt liv och så visar det sig att en massa människor använder sig av mitt namn. Det känns kränkande. Som om de stulit min identitet.

Maria Johansson har nu gjort en polisanmälan. Hon hoppas att polisen skall spåra upp förövarna. Hon har dock inga planer på att försöka köpa tillbaka domänen.

– Jag vill inte medverka till någon utpressning.

Ett parti kålrötter…

…eller i alla fall ett parti som har ungefär lika stora möjligheter att vinna riksdagsvalet som ett parti kålrötter, är på väg att bildas.

Ännu ett enfrågeparti ser alltså dagens ljus. Frågan är vad partiet tänker föra för politik i övrigt. Det känns inte som om det finns en självklar politisk linje för en abortkritiskt parti, såvida de nu inte hämtar alla sina väljare från kristdemokraterna.

En fråga bara: Varför är det alltid bara en massa gubbar, som Per Kronlid, som yttrar sig i abortfrågan? Vet gubbar hur det är att bli gravida av misstag? Att göra abort? Att föda barn?

Har gubbar över huvud taget någon anledning att yttra sig i frågan?