Hatten svarar på läsarnas frågor

Vi har fått många frågor hit till redaktionen angående vår nya gästbloggare Hatten. För att stilla er nyfikenhet något låter vi nu Hatten svara på några av de vanligaste frågorna.

Vem är du?

Jag är en hatt.

Var kommer du ifrån?

Jag är tillverkad i Kina och adopterad till Spanien. För ungefär ett år sedan flyttade jag till Sverige. Här har jag bestämt mig för att stanna.

Hur känner du syrrans granne?

Vi har varit ute och festat tillsammans. Fått en hel del innanför hatten om man säger så. Periodvis bor jag på hans hatthylla.

Är du en han- eller honhatt?

Jag är väldigt androgyn. Kan nog inte säga att jag är det ena eller det andra.

Jag har hört en visa som går såhär: ”Min hatt den har tre kanter.” Har du hört den? Vad är din reaktion?

Jag känner verkligen att jag kan relatera till den där visan. Jag är visserligen ingen karolinerhatt men jag har ändå tre kanter. Två på brättet och en högst upp. Några hörn har jag dock inte.

Känner du till Mr Hat? Har ni någon relation?

Jag vet inte om jag tycker Mr Hat är någon riktig hatt faktiskt. Han är mer som en liten docka. Jag vill helst inte prata om det där.

Vad är bäst med att vara hatt?

Utsikten! Man befinner sig ofta högt upp på någons huvud och har bra överblick.

Vad är sämst?

Att bli nedpackad på hösten. Undanstoppad i någon garderob. Eller att få ligga nedknölad i någon väska hela dagen eftersom det regnar. Det är riktigt pissigt!

Var befinner sig syrrans granne?

Sist jag hörde av honom var han på väg till Absurdistan. Känner jag honom rätt är han rätt bra i gardinen just nu men det är bara spekulationer från min sida.