Durs, urs, rurs, ärs och bärs

Med anledning av den uppkomna durs-debatten vill jag para påpeka detta. Ni slösar med bokstäver allihop och det är dags att tänka om!

På samma sätt som det inte heter ”bäsch”, ”kosch” eller ”travesch” behöver det inte heta ”dusch”, ”usch” och ”äsch”. Det är slöseri med bokstäver. Stavningarna ”durs”, ”urs” och ”ärs” fungerar minst lika bra, och är upp till 25 procent kortare.

Det är dags nu, att dra igång ett nationellt sch mot rs-program och möta morgondagen med ett helt nytt sätt att stava. Vi börjar med några enkla ord så kan vi utöka verksamheten efter hand, när det tar fart.

Vi kan! Om vi vill! Om alla hjälps åt!

3 reaktioner till “Durs, urs, rurs, ärs och bärs”

  1. Jag är med!
    Krångliga ord med många bokstäver har aldrig varit min grej. Och föresten stavar jag som jag vill.

  2. För det första är det fult. För det andra undrar jag hur vi skulle lösa stavningen på ord som börjar med sch-ljud?

Kommentarer inaktiverade.