”Så kan du välja bland tretton nya kanaler också”

Förut blev jag irriterad. Nu har jag bytt taktik. När telefonförsäljarna ringer är jag sävlig, på gränsen till medgörlig. Det är alltid lika roligt att höra reaktionen när de plötsligt inser att de pratat i tre minuter helt i onödan.

Idag ringde en kvinna från Com Hem. Hon hade ett paketerbjudande som jag säkert skulle vara intresserad av. 24 mbit/s skulle jag få, telefoni utan månadskostnad och en digitaltevebox med ”mycket bättre ljud och 13 nya kanaler du väljer helt själv.”

Det tog nog ungefär tre minuter för henne att komma fram till vad detta skulle kosta mig: 159 kronor per månad. Tre minuters oavbrutet pratande alltså. Innan jag fick chansen att säga att: ”Nej, det där är jag inte så intresserad av.”

Jag kanske är onormal, men jag tycker det är svårt nog att göra av med 8 mbit/s, eller snarare de 4 mbit/s som det rör sig om i verkligheten. Någon fast telefon har jag inte haft sedan jag sade upp den (hos Com Hem) tidigare i år och teve, vad är grejen med det?

Jag tror inte jag känner någon som tycker att de tittar på för lite teve. Jag har absolut inget behov av mer teve och på vilket sätt situationen skulle bli bättre av fler kanaler vet jag inte. Erbjudandet verkar faktiskt ganska dumt.

Det roliga är hur de liksom inte verkar förstå, hur någon bara kan avböja deras fina erbjudande. Först blir helt tyst. Sedan kommer lite motfrågor: ”Vad har du för teleoperatör nu?” och så vidare. Sedan måste man prata med dem i två minuter till innan de mycket tveksamt avslutar samtalet.

Först efteråt inser jag att jag ju kunde passat på att klaga lite över hastigheten på bredbandet. Eller varför inte beställt en nedgradering i hastighet istället. Det hade varit ganska skoj att få höra hennes reaktion.

Nästa gång…

5 reaktioner till “”Så kan du välja bland tretton nya kanaler också””

  1. Varför inte bara lägga på? De har en ”Vägran”-knapp som de kan trycka på som slutstatus i datorn så ringer de inte mer. Man behöver inte vänta på att de ska ge upp =)

  2. mm, visst, skitkul. telefonförsäljare är nog ett av dom mest otacksamma jobb som finns. du har aldrig tänkt på att det sitter en riktig människa på andra sidan linjen? detta är ett jobb, precis som alla andra, och sådana som du gör det bara ännu kämpigare. du ödlar både din egen och franför allt hennes tid. det kostar ingenting att bara säga nejtack, jag ska inget ha, hejdå.

  3. Jag kan inte komma på när jag sist skrev på ett avtal där jag gick med på att massa försäljare fick ringa hem till mej å försöka kränga saker!

  4. Tjena!
    Varför kan inte comhem slå ihop medium tv-paket med large-paket för 249Kr istället för 199 och 299 allt blir mycket enklare med kunderna under samma tak, det blir en bättre helhetslösning, tycker i.a.f. jag.

    Mvh En besviken comhem kund…

  5. asso du e juh riktigt seg de e fan inte svårt att lägga på o vi fattar att du inte vill! sen kan ni inte sitta skälla på oss att det ringer en massa telefon försäljare till mej hela tiden! vet du vad de e int från ett bolag! SURPRISE! det fins mer än 1000 försäljningsföretag i sverige! lägg ner din idioti o var vuxen o lite mogen åtmnstone! de e gratis att lägga på luren!

Kommentarer inaktiverade.