Rakning förbjuden

Rakning får ej utföras i bastun

Vi har ett gym på jobbet. Där finns durs och förstås, och bastu. På bastudörren finns två skyltar. Den ena är den väntade skylten som säger att det är obligatoriskt att dursa innan bastubesöket. Ingenting konstigt med det.

Skylt nummer två däremot är lite mer exotisk. Jag tror aldrig jag sett något motsvarande på en bastudörr. Det är helt enkelt en skylt som ger upphov till vissa frågor:

 • Är det vanligt att människor rakar sig i bastun?
 • Varför rakar man sig i bastun?
 • Vem är det som har rakat sig i just den här bastun så till den milda grad att någon känt sig föranledd att sätta upp en förbudsskylt? En varulv?

Alltså, det hela är ett mysterium. Ett ganska underhållande mysterium i och för sig, men ändå.

Jag fattar ingenting.

7 reaktioner till “Rakning förbjuden”

 1. om vi nu ändå ska hålla på och märka ord så heter det svensklärare och inte svenskalärare…;)

 2. Suck, suck, suck. Voj, voj, voj.

  Det är inte roligt längre. Syrrans Granne är ett sjunkande skepp. Fast vaddå Vasa blev ju berömt ändå, så jag vet inte vad jag ska säga…

 3. Jo nu ska jag förklara detta. skälet till att man rakar sig i bastun är att huden och skäggen värms upp och fuktas ordentligt av den varma och humida luften i bastun. det gör att du får en bättre och skönare rakning.
  jag som tränar nästan varje dag dushar alltid i gymmet och tar en liten bastu också. för att spara tid så brukar jag raka mig där också vilket leder till att jag bastar innan jag rakar mig. däremot brukar jag gå in i toan och raka mig inte i själva bastun.

  Point and case!

Kommentarer inaktiverade.