”Det tar tre bankdagar innan vi får pengarna”

CSNJag ringer till CSN för att slutbetala min studieskuld. Det är säkert onödigt att ringa. Beloppet finns ju här på webben och någonstans står säkert hur jag skall göra, men jag ids inte leta. Det är närmare till telefonen.

Efter en del knappande i den obligatoriska telefonmenyn får jag svar nästan direkt och förklarar mitt ärende.

– När hade du tänkt betala?

– Tja, jag kan väl betala så att ni har pengarna den 15:e.

– Det är en lördag, så det går ju inte..

Nej, det förstås. Det tänkte jag inte på. Men då betalar jag väl så att de har pengarna på måndag. När blir det då…

– Det tar tre bankdagar för oss att få pengarna. När hade du tänkt betala?

Tre bankdagar… Vilket universum lever människan i? Sist jag kollade överfördes pengarna nästa dag. Åtminstone hos min bank. Men CSN kanske har en specialare. De kanske har lagt in något slags fördröjning på pengarna, så att deras bank tjuvhåller på dem i två dagar extra.

Nu blir det väl en hel krona extra i ränta vi pratar om, så jag orkar nog inte ens antyda att hon pratar smörja…

– Tja, jag betalar väl idag då.

– Då har vi pengarna den 18:e.

Sen får jag beloppet, bankgironumret och ett OCR-nummer i örat och lägger på.

Bankdagar… Jag blir aldrig klok på begreppet, men senaste tolkningen är att det går tre bankdagar på en vanlig dag. Så måste det vara. Åtminstone i CSN:s värld.

4 reaktioner till “”Det tar tre bankdagar innan vi får pengarna””

  1. Hahaha klockrent avslut! I like. Humor är min grej, jag kan inte få nog av det. Jag tror inte det finns någon gräns för var min humor slutar och börjar, allätare. Om ett skratt förlänger livet, så kommer jag förmodligen aldrig dö och då kommer jag fortsätta skratta åt allt och inget.. oj, det dära blir en ond cirkel.

Kommentarer inaktiverade.