Där rök min open source-oskuld!

Jag har länge gått och tänkt att jag skulle sluta vara en slutanvändare och börja bidra lite. Jag har ju trots allt skrivit både en och två och tre moduler och faktiskt ett par teman till WordPress som borde kunna släppas i det fria.

Men det blir aldrig av.

Mest blir det aldrig av därför att jag är slapp. Modulerna finns ju redan och fungerar och gör så att säga det jag vill att de ska göra. Att lägga lika mycket tid till på att snygga till dem och skapa översättningar och gud vet vad. Nej, det går trögt.

Men så plötsligt hände något.

Det hände inte ens i WordPress. Det hände i Drupal. En modul som jag har tänkt lägga på en publik sajt saknade svensk översättning och plötsligt blev det nödvändigt att göra.

Nu är det ju enkelt att göra en översättning. Man behöver “bara” översätta alla strängar till sitt eget språk. Sedan är det klart. Naturligtvis tar det en stund att fixa alla program man behöver och få ut alla strängarna, men sedan är det “bara” att börja.

173 strängar senare känner jag mig rätt nöjd, även om det naturligtvis var mycket jobbigare än jag hade tänkt mig när jag började. Men nu är det i alla fall ordentligt (nåja) gjort, utan särskrivningar och konstiga (nåja) formuleringar. Det blev i alla fall ganska bra och definitivt bättre än ingenting alls.

Så, nu återstår bara att få in sin översättning i distributionen också. Det ska nog inte vara så krångligt. Det får inte vara så krångligt, för då sitter jag här i alla fall med mitt bidrag som ingen får del av.

Ah! Det här var befriande. Jag kan starkt rekommendera open source-arbete.

2 reaktioner till “Där rök min open source-oskuld!”

  1. Härligt med open source-arbete!

    Har själv ännu inte heller öppet släppt någon modul eller så officiellt – bara skickat in patchar till diverse Drupal moduler – men jag lägger upp all min kod, även den oputsade, på mitt GitHub-konto och stilar till den där innan jag tar steget vidare mot ex. drupal.org – det arbetssättet är något jag verkligen kan rekommendera.

    Du hittar mig här: http://github.com/voxpelli

Kommentarer inaktiverade.