Men Alex! Vad skall vi nu skriva om?

Under stigande panik läser vi här på redaktionen att Alex Schulman gör en Skugge.

– Det var ju inte en dag för tidigt, tänker du kanske.

Men tänk igen! Utan Alex alla dumheter och hans långa svans av hatiska kommentarer, vad skall vi då blogga om? Hur skall vi få inspiration till yet more dumheter och framför allt: Vem skall vi häckla?

Nej, det är en svart dag för bloggosfären.

Internet förstör mitt liv!

Vaknar. Surfar.

Så går min morgonrutin.

Blir sittande två, tre, fyra, ibland fem timmar. Går ett varv i lägenheten. Återvänder sedan. Samma varv: få utvalda bloggar (nähe, hade de inte uppdaterat sedan sist?), några utvalda nättidningar (nähe, inget har hänt sedan jag var inne för tio minuter sedan).

Runt runt.

Första kvarten får jag ut jättemycket. Sedan finner jag mig läsandes samma sak om och om igen.

Att man numera snabbt betalar räkningar och beställer teaterbiljetter och böcker på internet är ingen tröst. Det hade fan i mig gått snabbare att duscha, klä på sig, bläddra i en pappertidning, gå till posten, svängt förbi teatern och bokhandeln. Jag hade till och med kunnat fika med en kompis. Om det inte vore för att kompisarna numera föredrar att sitta ensamma och msn:a, mejla, blogga, facebooka och myspace:a.

”I couldn´t help but wonder”: Vad är grejen?

Sveriges äckligaste dialekter, del 2

Jag noterar att ingen än har tagit masarna i försvar. Eller värmlänningarna. Eller de gnälliga. Eller Ockelbo-borna för den delen. Men skåningarna tog tydligen åt sig så det fräser och skummar om det.

Bara för det vill jag förtydliga en sak. En svag dialekt, ni vet, vanligt tal som bara doftar av en udda språkmelodi, det kan vara det vackraste som finns. Det gäller i synnerhet masar, lustigt nog.

Det är breda dialekter som stör. Ingen bred dialekt är vacker. Utom möjligen riktig jävla norrländska. Den är aldrig fel.
Roligast är den allra bredaste norrländskan. Den betyder att man är helt tyst. Varannan timme säger man ”jo” på inandning.

Läs också:
”Okej kalla skånska kräkdialekt”
Sveriges äckligaste dialekter

Sveriges äckligaste dialekter

”Okej kalla skånska kräkdialekt”

Årets gladaste nyhet rapporterades igår av vår kära webbkollega, Svenska Dagbladet. Detta efter att justitiekanslern (JK) konstaterat att Alex Schulman inte bröt mot lagen när han i somras skrev ”Att tala skånska är att kräkas en smula” i en krönika på aftonbladet.se.

JK genomförde sin undersökning efter att en kvinna anmält krönikan för att hon anser att Alex Schulman skriver nedvärderande om alla som talar med skånsk dialekt.

– Kanske har han gjort det. Men det var inget brott mot tryck- eller yttrandefriheten, säger JK som avskrivit ärendet.

Eftersom det nu tydligen är fritt fram har vi härmed det stora nöjet att publicera topplistan över…

Sveriges äckligaste dialekter:

  1. Gnällbältska – Ni kommer inte undan. Att gnälla är alltid värst.
  2. Dalmål – Men vaiHELvete, de kan BAra beTOna HALva ORden. Störande.
  3. Värmländska – Omöjligt att höra vad de säger eftersom man blir hypnotiserad av språkmelodin. Halva orden försvinner in i svalget. Resten brölas ut som av en ko.
  4. Ockelbo-mål – Lyssna själv! De kan liksom inte få fram orden. De har inget magstöd alls. Man får ont i magen av att höra på.
  5. Ful-skånska – Vissa skåningar pratar fouaer muaäeget skäeuanskaäe. Man förstår ingenting alls. Ni vet vilka ni är.

Gå in och lyssna själva på Våra svenska dialekter. Rapportera tillbaka om ni hittar någon dialekt som är värre.

Aftonbladet bekänner färg

Idag händer det grejer i Sverige! Inte alltså. Nyhetstorkan är total, men det hindrar förstås inte skymningspressen från att ta i ordentligt.

”Du skall vara snygg, framgångsrik och lycklig – annars kan du dra åt helvete!” Det förkunnar ettan på Aftonbladet.

Nej, jag kan verkligen inte förstå varför det går så dåligt för kvällstidningarna nu för tiden.

Hur mycket krig är ett halvt krig?

”Fullt krig mellan Media Markt och Elgiganten” läser jag på aftonbladet.se. Nu står personalen i skyttegravarna och kastar mobiltelefoner på varandra. Om konflikten eskalerar ytterligare kommer de att hyra helikoptrar och bomba varandra med enorma platta tv-apparater.

Men nu undrar jag, hur mycket krig måste råda för att det skall råda fullt krig? Hur mäter man? Finns det en internationell krigs-skala som används?

Är fullt krig maxvärdet, eller kan det bli värre? Är totalt krig värre? Eller kanske superkrig? Ultrakrig?

Nej, jag tycker nog att krigshetsarna på aftonbladet får ta och klargöra frågan. De kan ta hjälp av sina brottsbröder på Expressen.

Man hör aldrig någon tala om full fred.

Skurtofflor 2.0

Bild från aftonbladet.se

Skurtofflorna som omtalades här 28 november ser nu ut att få en modern efterföljare. Efter tips från Sarah, en av bloggens trogna läsare, uppdagades att Aftonbladet berättar om Electrolux planer på tofflor med inbyggd dammsugare, en produkt som skulle kunna revolutionera städningsjobbet i vilket hushåll som helst.

Jag brukar vara ytterst skeptisk till att agera gratis försökskanin åt företag men här har vi äntligen en produkt som är så fantastisk i hela sin genialitet att jag skulle ställa upp utan minsta tvekan. Tänk bara att kunna städa lägenheten samtidigt som man lufsar runt och rullar tummarna!