Julafton live, del 2: De Luxe

Vi var naturligtvis tvungna att påpeka det där med möglet i badrummet och naturligtvis måste vi byta rum en gång till, så nu bor vi äntligen ståndsmässigt.

Oklart om det var vårt fel eller om det redan var planerat, men tydligen ska hela våning fyra utrymmas för renovering av badrummen. Nu har vi i alla fall morgonrock och tofflor. Tyvärr fick utsikten stryka på foten, men jag tror inte de har lyxigare rum, så det är nog ingen idé att klaga igen…

Sedan var det dags att gå på stan och sistaminutenhandla lite julklappar.

Åhléns har alltid varit ett pålitligt val på julafton. Så även i år. Men de börjar få en allvarlig konkurrent i form av Apoteket som inte bara säljer medicin och plåster utan numer även matvaror och sexleksaker.

Expeditionen gick vidare till fiskaffären. Hovmästarsåsen var slut, nämligen och utan hovmästarsås kan man ju inte fira jul.

Tyvärr hade fiskhandlarn stängt. Antagligen ett förståndigt val. Vi fick nöja oss med hovmästarsås från ICA. (Ej i bild.)

Slutligen var det dags att göra något åt ål-problemet. Rökt ål ska det vara på jul. Tyvärr hade den rökta ålen inte materialiserats, som utlovat, så det fick bli en expedition till Domsten.

Föga förvånande hade även Christian tagit jullov. Vi slipper tydligen ål på julbordet. Vi kanske klarar oss utan att svälta ihjäl ändå…