Cigg eller kondomer?

Rökning kan skada sperman - Kanske kan cigaretter vara ett bra preventivmedel?

Du ska ut och festa lite och nu jävlar! Ikväll ska det bli ligga av.

Så du behöver något preventivmedel. Kondomer kanske. Eller… Ja kanske cigg.

Det står ju på paketet: ”Rökning kan skada sperman och minskar fruktsamheten.” Dålig sperma och låg fruktsamhet är ju precis vad du behöver just ikväll. För några barn har du ju inte tänkt göra. Eller hur?

Cigg kostar en dryg 50-lapp och ett paket kondomer får du väl ge en 80 spänn för. Fördel för ciggen alltså. Dessutom får du 20 cigg per paket mot bara 10 kondomer.

Å andra sidan kanske du inte gör av med riktigt lika många kondomer på en kväll. Om du ligger i ordentligt kanske du kan göra av med tre stycken och då har du verkligen tur. Ciggen å andra sidan går ju upp i rök på ett nafs. Du kan ju lätt få i dig två paket på en kväll.

Men det är ju en fördel med cigg, för då får du ju röka. Två i ett alltså: Röka och ligga till ett lågt pris. Om du nu gillar att röka. Annars är det ju ingen succé.

Slutsats

Om du ändå tänkt röka är det nog lika bra att du väljer ciggen. Rökning är visserligen inte riktigt lika säkert mot befruktning som kondom och det lär ju inte skydda dig mot några könssjukdomar. Å andra sidan är du ju uppenbarligen något av en gambler eftersom du röker, så det passar din livsstil.

Är du ickerökare är det nog lika bra att du väljer kondomer. De skyddar bättre och du slipper inhalera en massa skadlig tobaksrök.

Rökning rumsrent med ny elcigg

Äntligen, tänker kanske några av er, medan andra reagerar med stor fasa. Den elektriska cigaretten är här. Den innehåller nikotin och både ryker och glöder men utan att ge ifrån sig någon illaluktande tobaksrök.

Men naturligtvis är det alldeles för bra för att vara sant. Visst, det är en elektrisk cigg som simulerar glöd och som både ryker och innehåller nikotin, men cool? Nej, det kan man verkligen inte säga. Snarare riskerar produkten, om den nu får någon spridning alls, att ta smygrökandet till en helt ny nivå, för vem vill väl visa sig på stan med en sån här???

Nej, för den som vill fortsätta vara cool när han röker är det nog gammalt hederligt, livsfarligt tobaksbruk som gäller. Det är möjligt att produkten funkar bra för rökavvänjning, men som cigarettersättning ser jag helt enkelt inte att den har någon framtid.

Möjligen skulle jag kunna tänka mig att köpa en och ha på kontoret i skämtsyfte, men 600 spänn är alldeles för mycket pengar för att under några sekunder låta människor tro att man tappat förståndet fullständigt och börjat röka inne på kontoret.