Cigg eller kondomer?

Rökning kan skada sperman - Kanske kan cigaretter vara ett bra preventivmedel?

Du ska ut och festa lite och nu jävlar! Ikväll ska det bli ligga av.

Så du behöver något preventivmedel. Kondomer kanske. Eller… Ja kanske cigg.

Det står ju på paketet: ”Rökning kan skada sperman och minskar fruktsamheten.” Dålig sperma och låg fruktsamhet är ju precis vad du behöver just ikväll. För några barn har du ju inte tänkt göra. Eller hur?

Cigg kostar en dryg 50-lapp och ett paket kondomer får du väl ge en 80 spänn för. Fördel för ciggen alltså. Dessutom får du 20 cigg per paket mot bara 10 kondomer.

Å andra sidan kanske du inte gör av med riktigt lika många kondomer på en kväll. Om du ligger i ordentligt kanske du kan göra av med tre stycken och då har du verkligen tur. Ciggen å andra sidan går ju upp i rök på ett nafs. Du kan ju lätt få i dig två paket på en kväll.

Men det är ju en fördel med cigg, för då får du ju röka. Två i ett alltså: Röka och ligga till ett lågt pris. Om du nu gillar att röka. Annars är det ju ingen succé.

Slutsats

Om du ändå tänkt röka är det nog lika bra att du väljer ciggen. Rökning är visserligen inte riktigt lika säkert mot befruktning som kondom och det lär ju inte skydda dig mot några könssjukdomar. Å andra sidan är du ju uppenbarligen något av en gambler eftersom du röker, så det passar din livsstil.

Är du ickerökare är det nog lika bra att du väljer kondomer. De skyddar bättre och du slipper inhalera en massa skadlig tobaksrök.

Rökning rumsrent med ny elcigg

Äntligen, tänker kanske några av er, medan andra reagerar med stor fasa. Den elektriska cigaretten är här. Den innehåller nikotin och både ryker och glöder men utan att ge ifrån sig någon illaluktande tobaksrök.

Men naturligtvis är det alldeles för bra för att vara sant. Visst, det är en elektrisk cigg som simulerar glöd och som både ryker och innehåller nikotin, men cool? Nej, det kan man verkligen inte säga. Snarare riskerar produkten, om den nu får någon spridning alls, att ta smygrökandet till en helt ny nivå, för vem vill väl visa sig på stan med en sån här???

Nej, för den som vill fortsätta vara cool när han röker är det nog gammalt hederligt, livsfarligt tobaksbruk som gäller. Det är möjligt att produkten funkar bra för rökavvänjning, men som cigarettersättning ser jag helt enkelt inte att den har någon framtid.

Möjligen skulle jag kunna tänka mig att köpa en och ha på kontoret i skämtsyfte, men 600 spänn är alldeles för mycket pengar för att under några sekunder låta människor tro att man tappat förståndet fullständigt och börjat röka inne på kontoret.

Rökning förbjuden för fjollor

Här kommer ännu en märklig bild från en flygsäkerhetsbroschyr. Det handlar om rökning. Du vet den där rökningen som varit totalförbjuden hos alla västerländska flygbolag i åtminstone tio år.

Jag vet inte hur jag skall tolka det här riktigt, men det verkar som om killen som står upp och röker, med lite fjollvinkel på handen gör något fel. Hans cigarett skall bort på något sätt. Eller om han skall sitta ned och röka. Eller om han skall räta på handleden och sluta röka så fjolligt.

Nej, jag blir inte så klok på det här alls faktiskt. Varför inte bara rita en cigg med ett fett förbudsmärke över? Det är ju ändå rökförbud i hela planet, oavsett om man är fjolla eller rak som referensmetern i Paris.

Balkongförbud

Balkongen får dig att röka och dricka

I tisdags skrev vi, eller rättare sagt jordgubbsodlaren, om soff-förbud, som snarast bör införas på grund av soffors alla negativa effekter på kropp, själ och liv.

Nu visar det sig att även balkonger har massor av negativa bieffekter. Balkonger får dig att:

  • Dricka öl och vin kvällarna i ända
  • Bli tjock eftersom du bara sitter på balkongen och dricker öl och vin kvällarna i ända
  • Aldrig se något nytt eftersom du bara sitter på balkongen och dricker öl och vin kvällarna i ända
  • Vara bakfull varenda morgon bara för att du sitter på balkongen och dricker öl och vin kvällarna i ända
  • Aldrig gå och lägga dig bara för att du sitter på balkongen och dricker öl och vin kvällarna i ända
  • Vara trött på jobbet varenda morgon bara för att du aldrig går och lägger dig, eftersom du sitter på balkongen och dricker öl och vin kvällarna i ända

Dessutom ger balkongen dig en anledning att okynnesröka i tid och otid ”bara för att du kan.”

Egentligen är det svårt att hitta någon egentlig fördel med balkonger. Nästan allt du gör på din balkong kan du med fördel göra bättre utomhus istället, om du bara inte vore så jävla lat!

Östersunds kommun har ingenting att göra

I Östersund har kommunens tjänstemän och politiker ingenting att göra på dagarana. Det står klart sedan kommunens hälsoskyddsinspektör föreslagit rökförbud utomhus på vissa platser, bland annat uteserveringar och busshållplatser.

Exakt vilket problem som skall lösas med detta förbud är inte helt klarlagt men troligen rör det sig väl om någon pervers önskan att kontrollera allt och alla och framför allt de hemska rökarna.

Att det trots rökförbud på krogar och caféer fortfarande är möjligt att röka och dricka samtidigt kan man som hälsoskyddsinspektör naturligtvis inte tolerera. Detta måste givetvis motverkas och förbjudas till varje pris.

När det gäller busshållplatser är det lite svårare att gissa vad drivkraften kan tänkas vara. Att luften skulle bli bättre är tveksamt eftersom busshållplatser brukar ligga vid trafikerade gator. Då vore bilförbud en bättre lösning men så långt vågar väl inte ens en sysslolös hälsoskyddsinspektör i Östersund gå.

Glapp mellan sömn och vakenhet

Det här med att vara för trött för att hålla sig uppe, men för pigg för att lägga sig och sova, hur funkar det?

Det borde ju vara så att man antingen är pigg nog att hålla sig vaken eller trött nog att sova, men i mitt fall verkar det ha uppstått ett glapp någonstans. Jag kan vara både för trött och för pigg samtidigt.

Det kanske är därför jag somnar bäst med teven på. Jag behöver något som väsnas lite i bakgrunden för att lura hjärnan att jag är vaken och gör något. Eller så handlar det om att vara vaken och sova samtidigt.

Tevetittande lär ju medföra väldigt låg aktiveringsnivå i hjärnan. Lägre nivå än vila enligt vissa. Det borde ju innebära att tevetittande är mer vilsamt än vila och därmed närmare sömnen.

Om det bara gick att utnyttja på något sätt. Om jag till exempel sätter mig och försöker skriva märker jag ju snabbt att jag är alldeles för trött. Ligga i sängen och försöka sova blir jag å andra sidan inte alls trött av så jag får hålla mig till teve. Går det att på något sätt göra tevetittande till en lönande sysselsättning?

Där kanske vi har svaret på vad jag skall göra när jag blir stor. Jag skall uppfinna ett sätt att arbeta genom att titta på teve. Nu menar jag alltså inte att det ingår i arbetet att titta. Jag menar att arbetet i sig skall utföras genom teve-tittande.

Det vore ju fantastiskt att kunna ligga i soffan med fjärrkontrollen och samtidigt tjäna pengar. Om mina teorier kring samtidigt tevetittande och sömn stämmer skulle jag ju faktiskt kunna ligga i soffan och sova medan jag tjänar pengar.

Imorgon är det jag som lägger journalistkarriären på hyllan. Här skall uppfinnas och det fort!

Sen, när jag är klar, skall jag uppfinna ett sätt att röka utan att förstöra lungorna.