Östersunds kommun har ingenting att göra

I Östersund har kommunens tjänstemän och politiker ingenting att göra på dagarana. Det står klart sedan kommunens hälsoskyddsinspektör föreslagit rökförbud utomhus på vissa platser, bland annat uteserveringar och busshållplatser.

Exakt vilket problem som skall lösas med detta förbud är inte helt klarlagt men troligen rör det sig väl om någon pervers önskan att kontrollera allt och alla och framför allt de hemska rökarna.

Att det trots rökförbud på krogar och caféer fortfarande är möjligt att röka och dricka samtidigt kan man som hälsoskyddsinspektör naturligtvis inte tolerera. Detta måste givetvis motverkas och förbjudas till varje pris.

När det gäller busshållplatser är det lite svårare att gissa vad drivkraften kan tänkas vara. Att luften skulle bli bättre är tveksamt eftersom busshållplatser brukar ligga vid trafikerade gator. Då vore bilförbud en bättre lösning men så långt vågar väl inte ens en sysslolös hälsoskyddsinspektör i Östersund gå.

5 reaktioner till “Östersunds kommun har ingenting att göra”

  1. En fantastisk idé! Kristina Axén Olin, åk på studiebesök till Jämtland! Jag hör att rökarna hävdar att de är förföljda och att det pågår en häxjakt på dem. Men det är OK. De SKA vara förföljda! Jag hoppas att deras rökrutor minskar i storlek till ett frimärke! Jag – som är överkänslig för rök – har fått min tillvaro förpestad av dessa marodörer så länge jag har levat. Rökarna är en grupp som jag gärna utrotar (som grupp alltså…)

  2. För egen del har jag tinnitus och har därför stundtals problem med höga ljud, i synnerhet när jag är trött. Jag får dagligen min tillvaro förpestad av höga ljud i stan från byggarbetsplatser, skramlande spårvagnar, människor som pratar högt i små utrymmen och inte minst skrikande barn. Människor som väsnas är en grupp jag gärna utrotar (som grupp alltså…)

    Naturligtvis måste kommunen rycka in och hjälpa mig och alla andra som har problem med någonting över huvud taget. Det är helt oacceptabelt att det fortfarande finns lagliga företeelser som vållar obehag hos människor!

  3. Tack syrrans granne – nu tror jag på mänskligheten igen. Peter – sorry, det finns folk som inte fattar något, ”överallt”.

  4. Det här var kanonbra! Krogens uteplatser har blivit rökarnas domän, vill man slippa rök på krogen är man tvungen att sitta inomhus vilket inte alltid är så kul sommartid. Dags för ändring även i Stockholm!

  5. Vill bara påpeka att det inte är hälsoskyddsinspektörerna som föreslagit från början utan det är ett medborgarförslag som kommit in. Inspektörerna har bara tagit ställning till det. Och även om det går igenom får man faktiskt röka på alla andra gator… tanken är i första hand att man t ex inte ska utsätta små barn för rökning i onödan, de vistas mycket på gågatan och kan inte välja själva. Men det blir otroligt hårddraget i media.

Kommentarer inaktiverade.