Dagens ord: Reckonstick

Reckonstick, eller tyckpinne, är en modern efterföljare till pekpinnen. Precis som sin föregångare utgörs en tyckpinne i sin fysiska form av en rak pinne, något spetsigare i ena änden än i andra. Den modernare tyckpinnen har dock, i sin metaforiska form, flera fördelar.

Bägge pinnarna används för att uttrycka överlägsenhet över en annan part, men där pekpinnen kräver ett faktiskt övertag i form av högre kunskap eller åtminstone överlägsen moral hos användaren kräver tyckpinnen ingenting annat än åsikter, som i praktiken kan vara hur löst grundade som helst.

Tyckpinnen har, trots sin korta existens, redan funnit vägen till många människors hjärtan. Bland dess tillskyndare märks bland andra veganer, abortmotståndare och feminister.

Ny forskning gör män onödiga

SLUTKNULLAT Ännu ett steg mot det mansfria samhället är taget. Brittiska forskare har utvecklat en metod för att tillverka spermier av kvinnlig benmärg. Efter att ha testat tekniken på möss har nu forskarna ansökt om tillstånd att prova på mänskliga celler. Redan om fem år räknar forskarna med att kunna tillverka fullt fungerande spermier.

Feminister firar
Flera feministorganisationer som syrrans granne varit i kontakt med under dagen vädrar nu morgonluft och på Feministiskt initiativs partikansli firades det hej vilt under dagen.

– Äntligen! Det här har vi väntat på länge, säger Gudrun Schyman i en kommentar.

Desto dystrare var stämningen bland manschauvinisterna. Orföranden för föreningen Riktiga karlar ville inte svara på några frågor utan mumlade bara något om att gå ut och hugga ved innan han försvann iväg i sin Volvo 240.

Allt hopp är dock inte ute för männen. Om det går att göra spermier av kvinnors benmärg borde det gå lika bra att tillverka ägg av benmärg – från män. Då återstår bara att lösa det lilla problemet med manliga graviditeter.