Domedagsstämning i Davos – och på redaktionen

Världsekonomiskt forum som arrangeras för femtioelfte gången i Davos präglas av kris och domedagsstämning, rapporterar SvD. Den annars så uppslupna tillställningen är i år så tråkig att många helt enkelt valt att stanna hemma.

Trots detta noteras nytt besökarrekord och även om en och annan cocktailbjudning blivit inställd kommer världens ekonomiska elit säkerligen att sova gott efter att ha tröstat sig med en rejäl brakmiddag eller två.

Här på redaktionen vill vi inte vara sämre, utan har redan ställt in oss på en ordentlig tröstätningsorgie.

En påse chips eller två ska vi nog kunna pressa i oss under kvällen och imorgon är det fredag. Då tänker vi supa ned oss rejält på lådvin. Fram på småtimmarna lär även vi vara fullt rustade att lösa alla tänkbara problem som världen kan tänkas ställa oss inför.

Volvo Personvagnar varslar – syrrans granne vet varför

Det går dåligt för Volvo Personvagnar. Så dåligt går det att företaget tvingas varsla 2000 personer om uppsägning.

Men varför går det då så dåligt? Låg dollarkurs är en populär förklaring. Högt bensinpris en annan. Men allt är bara spekulationer.

Syrrans granne kan nu avslöja det verkliga skälet till att affärerna går så dåligt. Volvo Personvagnar är helt enkelt inne i fel bransch. Det visar sig nämligen vid en närmare granskning att de inte alls tillverkar fordon, vilket de flesta tror. Nej, Volvo Personvagnar ägnar sig åt att tillverka forndon.

Forntida don. Det fattar ju vem som helst att man inte kan överleva någon längre tid på att tillverka sånt.