Kallvatten inte kallt – villaägare rasar

Oscar Andersson i Flen är upprörd. Han känner sig kränkt och lurad av samhället. Under hela sitt liv har han trott att kallvatten finns. Tills han bestämde sig för att läsa fysik på universitetet.

– Här har jag gått omkring hela mitt liv och fått lära mig att det finns något som heter kyla och så visar det sig att alltihop: kyla, kallvatten, minusgrader, ja hela baletten, bara är en lögn, säger han upprört.

Det hela har ingenting med global uppvärmning, utan är ett fysikaliskt faktum. Kyla finns helt enkelt inte och har aldrig funnits. Ändå fortsätter begreppet florera ute i samhället. Oscar Andersson har efter sitt nyliga uppvaknande bestämt sig för att gå till storms mot irrläran.

– Jag har tagit kontakt med andra fysiker. Vi har bildat en arbetsgrupp för att se hur vi bäst skall påverka våra politiker och andra opinionsbildare. Vi måste få ett slut på dumheterna.

Det är redan i grundskolan, menar han, som dumheterna måste bekämpas. Oscar Andersson har redan startat en namninsamling. Inom kort hoppas han kunna lämna över tio tusen namnunderskrifter till utbildningsministern.

– Vi måste stävja otyget redan i grundskolan. Föräldrar är uppenbarligen inte ett släkte att lita på, avslutar han.