Kallvatten inte kallt – villaägare rasar

Oscar Andersson i Flen är upprörd. Han känner sig kränkt och lurad av samhället. Under hela sitt liv har han trott att kallvatten finns. Tills han bestämde sig för att läsa fysik på universitetet.

– Här har jag gått omkring hela mitt liv och fått lära mig att det finns något som heter kyla och så visar det sig att alltihop: kyla, kallvatten, minusgrader, ja hela baletten, bara är en lögn, säger han upprört.

Det hela har ingenting med global uppvärmning, utan är ett fysikaliskt faktum. Kyla finns helt enkelt inte och har aldrig funnits. Ändå fortsätter begreppet florera ute i samhället. Oscar Andersson har efter sitt nyliga uppvaknande bestämt sig för att gå till storms mot irrläran.

– Jag har tagit kontakt med andra fysiker. Vi har bildat en arbetsgrupp för att se hur vi bäst skall påverka våra politiker och andra opinionsbildare. Vi måste få ett slut på dumheterna.

Det är redan i grundskolan, menar han, som dumheterna måste bekämpas. Oscar Andersson har redan startat en namninsamling. Inom kort hoppas han kunna lämna över tio tusen namnunderskrifter till utbildningsministern.

– Vi måste stävja otyget redan i grundskolan. Föräldrar är uppenbarligen inte ett släkte att lita på, avslutar han.

Hatten: Smälting

Hatten - Smälting

Byta kust var naturligtvis ett misstag. Termometern står på 30 grader och jag smälter i hettan. Ingen skön dag att vara hatt. Ingen skön dag att vara något annat heller, utom möjligen ödla eller gruvarbetare.

Det var varmt i Stockholm men det var tydligen inte illa nog.

Fast nu får jag väl stryk för att jag klagar över att det är varmt och skönt på semestern. Stryk av industrisemestermaffian som bara hade regn, mulet och kallt. Men det får jag ta med ett leende. Jag orkar ändå inte röra mig…

Växthuseffekten – den nya ättestupan

Förr i tiden knuffade man ut dem från hög höjd så att de trillade ned och slog ihjäl sig, idag förvarar vi dem hos äldrevården. Nu kommer nästa metod: I framtiden kommer den globala uppvärmningen att göra processen kort med gamlingarna. Den som blivit för gammal och sjuk kommer helt enkelt att trilla av pinn vid första bästa värmebölja.

En del spår till och med att dödligheten ökar. Hur det nu är möjligt. Är inte dödligheten uppe i 100% redan?

Bakugn, teknikstrul och gräsänkling

Min knife har övergett mig för sydligare breddgrader, etiketterna på bloggar.se har slutat fungera och det har blivit hett som i en ugn. Det kan omöjligt vara en slump att allt detta händer samtidigt.

Naturligtvis var det oundvikligt. Det började med att två blondiner, alltså the knife och den andra blondinen drog till Rhodos. Genast svarade moder natur med att skruva upp värmen här hemma i kalla Svärje till bristningsgränsen och som en följd upphörde all medveten tankeverksamhet att fungera.

Att i det läget bestämma sig för att flytta sin blogg var förstås dumt, men man blir ju inte så smart av värmen. Dessutom måste jag ju sysselsätta mig med något nu när jag blivit gräsänkling.

Så nu sitter jag här, alldeles svettig och lite lätt korkad, i en lägenhet som kokar över och med en blogg som för varje sekund tappar besökare eftersom jag inte för mitt liv längre kan få den indexerad.

Det kanske är lika bra att ta industrisemester i åtta veckor och försöka någon gång i augusti istället.

Nej, jag dricker nog öl istället…