Lite fler idéer kring GPS-navigatorer

Min blonda bloggfru, Hannaholivia alltså, har varit ute och kört bil igen. Det brukar ju bädda för ganska spännande äventyr och det blir naturligtvis inte sämre av att hon denna gång tagit hjälp av en GPS-navigator.

Idéerna om röstbloggare och Tomtom goes singstar är bra. Men när vi ändå är inne på ämnet måste jag slå ett slag för min gamla käpphäst: Filmkaraktärer och kändisar i navigatorn.

Det går till så att du laddar ned en röstfil till din navigator och sedan är det inte den vanliga Tomtom-tanten som läser upp instruktionerna längre, utan plötsligt har du Darth Vader, Peter Griffin eller George Clooney som kartläsare.

Möjligheterna är oändliga. Själv skulle jag kunna tänka mig en snorkig fransk kypare som på bruten engelska förolämpar mig medan han berättar var jag skall svänga.

Det bästa har jag dock sparat till sist. Porrfilmsaktriser, som stönar fram instruktionerna. Ja, de behöver inte ens vara porrfilmsaktriser, det räcker att de låter som om de vill ligga med en.

Eller om man hellre vill ligga med män väljer man förstås en trevlig mansröst som gör motsvarande.

Två bruna blondiner dricker öl

Två mycket mörkhåriga blondiner – låt oss kalla dem Kastrullis och syrrans granne – skall dricka öl. En av blondinerna har haft ölen i sin resväska hela dagen och lägger den därför i frysen för att den skall bli kall.

Två av flaskorna plockas fram till middagen. De nästan precis lagom kalla och dricks upp till maten. Sedan, efter en stund, skall den andra blondinen ta en öl till.

Han öppnar frysen och tar fram den sista flaskan som nu känns rejält kall och go. Han sätter öppnaren till och…

POFF!

Men en liten smäll far kapsylen upp i luften, i en liten kaskad av öl. Sedan blir det intressant. Ur ölflaskan kryper sakta som en skumraket, fast av öl. Den har börjat frysa.

Sedan skall ölen hällas upp. Det går ganska bra. Halva flaskans innehåll är ganska flytande och rinner snällt ut. Sedan återstår resten. Den delen liknar mest Slush Puppie. Den är trög. Rinner ut lite åt gången.

Blondinen får stå där och banka, som på en ketchupflaska i glas, fast utan ketchupeffekt. Ölen sitter fast.

Till slut kommer den ut. Nu är ölen i glaset, flytande, med ett lock av frusen öl överst. Den går nog att dricka. Om två timmar går det säkert att dricka den. Just nu är det lite väl mycket is i ölen. Det ser ut som öl med fågelbajs på.

Blondinen hämtar ett sugrör. Här skall supas!

Lägenhet i ruiner efter blondinattack

Möbler, kartonger och lösa pryttlar, huller om buller

STOCKHOLM: En blondin, en Åjdi och ett släp. Det var allt som krävdes för att lägga en tvårumslägenhet på Kungsholmen i ruiner.

Allt började lugnt. Lägenheten skulle vädras ur, städas och sedan möbleras. Men någonstans gick det snett. Det började med en soffa som inte gick att placera. Två gånger flyttades den. Ändå blev det aldrig riktigt bra. Fåtöljer, soffbord och flyttkartonger stod huller om buller i en enda röra.

Sedan skulle släpet köras tillbaka. Då inträffade mardrömsscenariot. En felkörning, en trång vändplats och ingen chans att backa.

– Det var bara att gå ur och lyfta runt släpet för hand, säger en av de inblandade.

Idag skulle möbleringen fortsätta. Men någonting hände och nu ligger lägenheten i ruiner.

– Det ser ut som ett bombnedslag; som om någon ställt in en massa grejer och sedan sprängt en handgranat därinne, säger en granne till vår utsända ikväll.

Personal från räddningstjänsten har varit och inspekterat platsen men ännu ikväll är det oklart hur lång tid röjningsarbetet kommer att ta.

Ännu en blondin…

Jordgubbsodlare …i bloggosfären. Eller i the Knife-sfären. Oavsett vilket måste detta givetvis uppmärksammas. Jag pratar alltså om bloggen Jordgubbsodlare.

Kvalitetsidioti fast på ett helt annat sätt än vad ni är vana vid från syrrans granne. Någonting annat, helt enkelt, fast ändå väldigt väldigt bra. Speciellt rekommenderas inlägget om soff-förbud, en fråga som varit bordlagd alldeles för länge.

Och när vi ändå är inne på blondiner. Min knife har hotat, eller hur man nu skall säga, att förändra världen som vi känner den.

the Knife Det riskerar att bli en mycket spännande höst. Jag ser redan fram emot den, med skräckblandad förtjusning.

Blondinvarning över Västra Götaland

Polisen i Västra Götaland har utfärdat blondinvarning för hela länet. Varningen gäller två blondiner som lämnade Göteborg vid 10-tiden och färdas i en röd Åjdi med riktning mot Dalarana.

Blondinerna väntas under eftermiddagen dra norrut över Värmland, för att slutligen landa i Orsa city under kvällen.

Polisen bedömer inte blondinerna som farliga men avråder ändå allmänheten från att ingripa och uppmanar istället att man lämnar dem fri väg.

Upplysningar om blondinernas framfart kan lämnas till polisen i Västra Götaland på telefon 114 14, eller till närmaste polisstation.

Stor ansamling av blondiner. Risk för kritisk massa.

Flera forskare går nu ut och varnar för att ansamlingen av blondiner i Älvdalen håller på att bli farligt hög.

– Det fungerar ungefär som med anrikat uran. Om ansamlingen blir tillräckligt stor på en liten yta kan det utlösa en okontrollerbar kedjereaktion, säger Arne Nilsson på Statens Strålskyddsinstitut, SSI.

Det var efter beskedet tidigare idag, att ännu en blond Lina är på väg att anlända till Älvdalen som larmet gick på SSI:s lokalkontor i Mora. Beredskapsnivån höjdes i samband med detta från grön (låg) till gul (förhöjd.) En särskild arbetsgrupp som har bildats övervakar nu området dygnet runt och är beredda att ingripa om läget blir kritiskt.

– Man skall inte överdriva riskerna med sånt här. Vår beredskapshöjning är en ren försiktighetsåtgärd, säger Arne Nilsson.

Exakt var gränsen för kritisk blondinmassa går har aldrig kunnat utredas. Försök som genomfördes vid University of California i Berkeley i slutet av 1960-talet höll på att sluta i katastrof. Sedan dess har man legat lågt med forskningen inom området.

Arne Nilsson säger dock att SSI:s gränsvärden ligger mycket lågt och ser ingen anledning för allmänheten att vara orolig.

– Vi har folk på plats som övervakar situationen dygnet runt och är beredda att ingripa om något skulle hända, säger han.

Bakugn, teknikstrul och gräsänkling

Min knife har övergett mig för sydligare breddgrader, etiketterna på bloggar.se har slutat fungera och det har blivit hett som i en ugn. Det kan omöjligt vara en slump att allt detta händer samtidigt.

Naturligtvis var det oundvikligt. Det började med att två blondiner, alltså the knife och den andra blondinen drog till Rhodos. Genast svarade moder natur med att skruva upp värmen här hemma i kalla Svärje till bristningsgränsen och som en följd upphörde all medveten tankeverksamhet att fungera.

Att i det läget bestämma sig för att flytta sin blogg var förstås dumt, men man blir ju inte så smart av värmen. Dessutom måste jag ju sysselsätta mig med något nu när jag blivit gräsänkling.

Så nu sitter jag här, alldeles svettig och lite lätt korkad, i en lägenhet som kokar över och med en blogg som för varje sekund tappar besökare eftersom jag inte för mitt liv längre kan få den indexerad.

Det kanske är lika bra att ta industrisemester i åtta veckor och försöka någon gång i augusti istället.

Nej, jag dricker nog öl istället…

Syrrans granne spanar in: Älvdalen

ÄlvdalenÄlvdalen ligger i Dalarna i mellansverige. I älvdalen finns Domus, epatraktorer, blondiner och gamla flakmopeder. I Älvdalen finns också älv, dal, skog och åkrar. På vintern är älvdalen vit.

Älvdalen består av två ingredienser: älv och dal. Älv är ett slags vattendrag som rinner genom älvdalen och dal kallas det som älven rinner igenom.

På forntiden, innan Älvdalen hade skapats, fanns både älven och dalen, fast var för sig. Det var först när människan invaderade platsen som kombinationen blev uppenbar.

Älvdalen är öppen måndag till fredag mellan 07:30 och 16:00. Under lunchen, 12:00 – 12:30, är Älvdalen stängd. Övriga tider går det bra att nå Älvdalen per telefax eller epost.