Ansvarsfull spelpolitik? My ass!

Alla som deltar får en trisslott, ett spelkort och ett konto på svenskaspel.se

Här ser vi ett typiskt exempel på den ansvarsfulla, svenska spelpolitiken, personifierad av Svenska Spel.

Alla som deltar i tävlingen på Tradera får en gratis trisslott och har chansen att vinna en massa fina priser.

Men det tar inte slut där. Svenska Spel får namn, adress, telefonnummer och epostadress till alla som deltar. Dessutom får alla deltagare ett spelkort och konto på svenskaspel.se. Den där trisslotten som alla får får är nämligen elektronisk.

När du väl loggat in på svenskaspel.se och skrapat din elektroniska trisslott är det naturligtvis bara att sätta igång och botanisera bland alla andra spännande spel. Eller varför inte köpa några trisslotter till? Det går ju så fort och lätt på webben.

Bara en lott till. Och en till. Och en till…

Så ordnar vi snabbt och lätt några spelmissbrukare trogna kunder till.

Svenska Spels nya vapen mot spelmissbruket

Med trista reklamkampanjer i form av tejpade träd ska spelmissbruket stävjasFul och löjlig reklam. Så tänker sig Svenska Spel stävja spelmissbruket. I den senaste av en lång rad kampanjer som syftar till att göra folk mindre intresserade av spel tar företaget till ett helt nytt grepp.

Den nya kampanjen går helt enkelt ut på att förlöjliga spelandet i allmänhet och Svenska Spel i synnerhet. Genom att tapetsera stan med tejp som gör reklam för senaste påfundet Limbo hoppas man väcka sådan avsmak hos befolkningen att färre spelar på eller ens besöker webbplatsen, eller spelar via ombud.

Vulgär är väl det minsta man kan säga om kampanjen. Låt oss hoppas att det verkligen leder till mindre spelande så det är värt förfulningen.