Fransk badrumsdesign: När du vill spy och skita samtidigt

Franskt badrum

Det här badrummet tar alla priser. Det är gissningsvis 2,5 kvadratmeter stort och rymmer durs, tvättställ och toalett. Det borde inte vara några problem. Om man inte befinner sig i Frankrike förstås.

I ett franskt badrum gäller det nämligen att klämma ihop alla möbler så mycket som möjligt och sedan lämna ett stort dansgolv i rummet, ifall man blir sugen på att plötsligt öva tango när man sitter och funderar.

Tvättstället är, som ni ser, placerat ”framför” toalettstolen. Jag skriver ”framför” för när du väl tråcklat dig in på stolen är det inte framför dig längre. Du sitter bokstavligt talat med röven på stolen och ansiktet i handfatet.

En annan effekt av tvättställets placering är att dörren inte går att öppna ordentligt. Det har på franskt vis åtgärdats genom att sätta en möbeltass på dörren, där den slår i handfatet. Mycket dekorativt!

Inte för mitt liv kan jag förstå hur de tänkte när de planerade det här. Det kanske är bra om man behöver spy och skita samtidigt, men jag vet inte om det är så vanlig sysselsättning på ett dass. Inte för att du får välja själv i det här fallet. Läsa tidningen lär det inte bli tal om i alla fall, såvida du inte har röntgensyn och kan se igenom handfatet.

6 reaktioner till “Fransk badrumsdesign: När du vill spy och skita samtidigt”

  1. Det har ett namn; att göra en sk. two-in-one. Det typ av badrum du beskriver kan vara mycket funktionsdugligt vad gäller att hantera baksmälla i kombination med Marocko-resamage:=)

  2. Du har uppenbarligen aldrig varit ett sk. magbarn. En sån toa hade varit perfa i min barndom. Istället fick man som stackars åttaårig trasa sitta på muggen med huvudet hängandes i en hink som man antingen klämde fast mellan benen eller ställde på tvättkorgen.

  3. Durs stavar jag ”durs”, precis som man kan förvänta sig av ovanstående. Det är bara en tidsfråga innan min stavningsreform erövrar landets lärosäten.

Kommentarer inaktiverade.