Brun mat – ett självklart val om du gillar smör

De är bruna, de smakar papp och de drar fram som en farsot genom Sveriges livsmedelsbutiker: Jag talar förstås om fullkornsprodukter.

Förra gången var det pasta som var på tapeten. Det var ingen succé kan vi ju sammanfatta det hela som. Den gången bestämde jag mig för att det fick vara bra. Exit fullkorn.

Fast när tillfället uppenbarade sig kunde jag inte låta bli. Smörgåsrån är ju gott, så det finns ju i alla fall en teoretisk möjlighet att de skulle kunna vara goda, även i fullkornsmodell.

Jag vet! Det var dumt. Naivt var det. Det borde jag ju insett på förhand hur det skulle gå.

Smörgåsrån med smör brukar ju vara ganska gott, kanske mest för att det är en metod för att få i sig ganska mycket smör. Vad händer då, när fullkorn kommer in i bilden?

Mer smör!

Det enda som kan rädda situationen är mer smör och då pratar jag om rejält mycket mer smör. Detta krävs för att dölja smaken av papp.

Nej, det här var lika dumt som vanligt.

3 reaktioner till “Brun mat – ett självklart val om du gillar smör”

 1. Men! Du måste prova Bregott med havssalt! Det är så gott att kan skulle kunna äta upp allt i paketen direkt. Det passar säkert till fullkornskex. Mina syskonbarn tycker för övrigt att min fullkornsdinkelpasta är den godaste i världen. Men fullkorn kanske måste vara dinkel. Prova det. Nu ska jag fortsätta dricka rödvin.

 2. Fullkornsmakaroner är ju faktiskt det närmaste man kan komma Riktiga Gammaldags Makaroner, det vill säga sådana där tjockväggiga dito som tog ungefär 20 minuter att koka — ett måste för en lyckad makaronipudding — så våga dig inte att säga något ont om dem!

  [private mode on]
  PS. How come no longer member of PP?
  [private mode off]

 3. Jomen, det är jag. Sedan flera dagar faktiskt. 🙂

  Jag föll ur nån gång. Jag vet inte när. Det hände en massa annat i tillvaron och en massa saker kom i skymundan.

  Men du kan vara lugn! Jag har gott om plats för valsedlar hemma.

Kommentarer inaktiverade.