Vem är syrrans granne?

Via Joshua_Tree springer jag på frågan som ställs av Deep edition, nämligen varför? Varför heter din blogg som den gör och varför heter du som du gör?

Vem är syrrans granne?

Svaret är att det är precis så enkelt som det verkar. Syrrans granne är syrrans granne. Kanske inte din syrras granne i och för sig, men en syrras granne. Eller var, rättare sagt, för grannen är numer utflyttad och utbytt mot en ny, förvisso syrra, men ändå inte samma som den ursprungliga.

Det var nämligen så när denna blogg skapades en gång i forntiden, att det skedde som något slags reaktion på grannens, eller om det var hennes syrras, bloggande.

Sedan tidigare existerade en pappersblogg, som dock uppdaterades ytterst sporadiskt av flera skäl, men kanske främst för att den saknade läsare. Hur kul kan det bli att skriva fullständigt trams på papper som ingen läser? Under en kort period återpublicerades denna pappersblogg här på bloggen, men succén uteblev, så hela experimentet lades ned.

Resten är, så att säga historia. Det har hänt en del med innehållet, det har hänt en hel del med förpackningen och det har tillkommit nya karaktärer, både fiktiva och högst påtagliga, men det är en helt annan historia.

PS. Begreppet “slackerprosa” är Daniels påhitt och var från början ett omdöme om min pappersblogg, som jag tog med hit till bloggen. DS.

4 reaktioner till “Vem är syrrans granne?”

  1. Jag känner mig bara mer förvirrad nu än tidigare. Kanske har det med det nya tivolitemat att göra – sådant har jag nog av hemma!

  2. Hmmm… Har du målat köket rött och luckorna gula, eller hur menar du nu?

    Jag funderar på ett reglage där man kan ställa in steglöst hur mycket tivoli, dvs färg, man vill ha. Det kanske kan vara något för tant? 😉

Kommentarer inaktiverade.