Kom hit på tisdag och onsdag så du kan bli uppsagd

I november varslade företaget jag är anställd hos om personalnedskärningar. Nu är de klara med förhandlingarna och meddelar att ”under uppsägningsdagarana den 24 och 25 mars ber vi alla vara tillgängliga för samtal med sin chef.”

Vänta lite nu! Vad är det de ber oss om egentligen? Jo, de ber oss om att vi ska vara tillgängliga för att bli uppsagda på tisdag och onsdag nästa vecka.

Alltså, jag fattar inte. Var någonstans blev det fel nu? Om jag nu anar att jag riskerar att bli uppsagd från jobbet och jag dessutom vet när företaget tänker delge mig detta så är det väl snarare en anledning att hålla sig borta från arbetsplatsen?

Om man nu inte vill bli uppsagd förstås. Då kan det ju vara läge att hålla sig tillgänglig. Annars verkar det lämpligare att befinna sig så långt från arbetsplatsen som möjligt, gärna på långsemester på andra sidan jordklotet.

En kommentar till “Kom hit på tisdag och onsdag så du kan bli uppsagd”

  1. Dummer där!

    Att semestra på andra sidan jordklotet (Thailand förstås?) hjälper dig inte ett skvatt, för vi har precis outsourcad personalavdelningen till Bangalore.

    Pucko!

Kommentarer inaktiverade.