Kom hit på tisdag och onsdag så du kan bli uppsagd

I november varslade företaget jag är anställd hos om personalnedskärningar. Nu är de klara med förhandlingarna och meddelar att ”under uppsägningsdagarana den 24 och 25 mars ber vi alla vara tillgängliga för samtal med sin chef.”

Vänta lite nu! Vad är det de ber oss om egentligen? Jo, de ber oss om att vi ska vara tillgängliga för att bli uppsagda på tisdag och onsdag nästa vecka.

Alltså, jag fattar inte. Var någonstans blev det fel nu? Om jag nu anar att jag riskerar att bli uppsagd från jobbet och jag dessutom vet när företaget tänker delge mig detta så är det väl snarare en anledning att hålla sig borta från arbetsplatsen?

Om man nu inte vill bli uppsagd förstås. Då kan det ju vara läge att hålla sig tillgänglig. Annars verkar det lämpligare att befinna sig så långt från arbetsplatsen som möjligt, gärna på långsemester på andra sidan jordklotet.

Helvetet i stor omorganisation

Helvetet står inför sin största omorgansation genom tiderna. All personal har sagts upp och blivit ombedd att söka sina jobb på nytt.

– Vi har haft ett rent helvete här med en väldigt rörig organisation och en snårskog av chefsnivåer. Nu vill vi komma ifrån detta och förenkla, förhoppningsvis för alla, säger Djävulen i ett pressmeddelande under förmiddagen.

Inte bara organisationen ses över. Hela lönesystemet byts ut. I fortsättningen kommer all personal att få betalt i Jävlo, oavsett lokaliseringsort.

– Tidigare har vi haft olika avtal. Vissa lokala helveten har använt sig av landets valuta medan andra helt enkelt betalat ut löner i natura. Det fattar ju vem som helst att det blir omöjligt att jobba med jämställdhet då.

Förändringarna träder i kraft efter segdragna förhandlingar med facket. Saddam Hussein, ordförande i småjävlarnas centralorgansation, tror att de flesta som tjänstgör i helvetet till slut kommer att bli nöjda.

– Jag kan förstås inte lova att varenda jävel blir nöjd, men på det hela taget tror jag de flesta kan se fram emot en het helg hemma vid brasan, säger han.

Att vara syrrans granne: Lunch med eliten

Jag åt lunch med Sveriges bästa IT-journalister, Linus Larsson och Daniel Goldberg från Computer Sweden. De tog paj med västerbottensost och spenat medan jag åt någon form av köttfärspirog. Gott, men jag ångrar lite att jag inte tog pajen. Den såg fantastisk ut!

De hade tydligen fått en ny, helt oförstörd praktikant att lära upp på redaktionen och verkade väldigt nöjda. Uppenbarligen har det satt sina spår att jag var där och härjade i början av året, men nu verkar redaktionen ha hämtat sig från chocken och börjat fungera normalt igen.

Maten var helt OK men att vi fick vänta typ en halvtimme på att få den var fan på gränsen alltså. Daniel såg ett tag ut som om han skulle flippa fullständigt men lugnade sig något efter att jag pratat till oss gratis kaffe latte.

Alla verkar lite spända på hur det skall gå med konflikten mellan Tidningsutgivarna och Journalistförbundet. En journaliststrejk nu skulle kunna göra tillvaron intressant på flera sätt. Det vore definitivt ingen höjdare för gammelmedia, men frågan är om inte Journalistförbundet har minst lika mycket att förlora, såvida de inte har tänkt sig att försöka tvinga in alla frilansar och bloggare under sitt paraply.

Nu skall jag ta en värktablett och vila en stund för att bli av med den här jävla spänningshuvudvärken!