Helvetet i stor omorganisation

Helvetet står inför sin största omorgansation genom tiderna. All personal har sagts upp och blivit ombedd att söka sina jobb på nytt.

– Vi har haft ett rent helvete här med en väldigt rörig organisation och en snårskog av chefsnivåer. Nu vill vi komma ifrån detta och förenkla, förhoppningsvis för alla, säger Djävulen i ett pressmeddelande under förmiddagen.

Inte bara organisationen ses över. Hela lönesystemet byts ut. I fortsättningen kommer all personal att få betalt i Jävlo, oavsett lokaliseringsort.

– Tidigare har vi haft olika avtal. Vissa lokala helveten har använt sig av landets valuta medan andra helt enkelt betalat ut löner i natura. Det fattar ju vem som helst att det blir omöjligt att jobba med jämställdhet då.

Förändringarna träder i kraft efter segdragna förhandlingar med facket. Saddam Hussein, ordförande i småjävlarnas centralorgansation, tror att de flesta som tjänstgör i helvetet till slut kommer att bli nöjda.

– Jag kan förstås inte lova att varenda jävel blir nöjd, men på det hela taget tror jag de flesta kan se fram emot en het helg hemma vid brasan, säger han.

Forskare: Mörk logik bakom räknefelet i Excel

En svensk matematikforskare går idag ut med ett skakande besked: I senaste versionen av Excel använder sig Microsoft av mörk logik.

Avslöjandet förra veckan, att Microsoft Excel 2007 räknar fel under vissa omständigheter, väckte misstankar.

– Att formler som beräknas till 65 535 istället får resultatet 100 000 kan kanske se ut som en märklig slump, men vi som är mer insatta vet att talet 65 535 egentligen skrivs 0xFFFF och är datorvärldens motsvarighet till 666, säger forskaren, som vill vara anonym.

Nyheten gav nytt liv åt misstanken om att Microsoft på något sätt är lierade med djävulen, något som det spekulerats vilt om i många år. En del har till och med hävdat att grundaren Bill Gates är djävulen själv, om än förklädd. Dessa spekulationer lär nu få ny fart.

– Jag har granskat resultaten av andra formler, exakt vilka vill jag inte gå ut med, och allt pekar åt samma håll. Om inte det här är resultatet av mörk logik kan vi nog avskriva dess existens helt.