Arga lappen Masthugget, del 2

Gårdagens arga lapp handlade om Britta P. Britta P är en riktig skurk som inte följer bokningsreglerna i tvättstugan. För detta bör hon hängas ut offentligt, tycker någon som själv dock vill vara anonym.

Men vad hände sen? Gick Britta P i svaromål, eller vad hände? Se den spännande upplösningen nedan.

Vi kan avslöja att det inte är Britta P som skrivit lappen, utan Ylva. Först hade vi tänkt att låta Ylva vara anonym och retuscherade därför bort hennes namn, men sen tänkte vi till och insåg att om vi outar en så får vi outa alla.

Ylva tycker inte om att det skrivs arga lappar. Hon tycker det blir otrevligt med arga lappar och föreslår att lappaskrivaren helt enkelt låter bli. Rätt så Ylva! Bra förslag! Bort med de arga lapparna.

Men vänta nu! Ylva har ju själv skrivit en rätt arg lapp. Hon är själv en arg lappskriverska. Betyder inte det att hon själv gör det otrevligt i tvättstugan? Är det verkligen OK att skriva en arg lapp om arga lappar om man själv är motståndare till hela företeelsen? Hur långt får man egentligen gå i sitt lappskrivande?

Kanske ni läsare har svar. Vad tycker ni nästa drag borde vara? En ny lapp? Vad skall det stå på den i så fall? Vi sitter här ivriga och med pennan i högsta hugg, beredda att när som helst ge oss in i denna arga lapplek. Ge oss några bra förslag bara!

Arga lappen Masthugget, del 1

Nu är grannarna igång. I tvättstugan är de igång. Var annars liksom? Finns det något populärare ställe att vara igång på än tvättstugan? Med lappar alltså. Arga lappar.

Först ut är en skribent som av någon anledning vill vara anonym. Han fick tydligen ingen tvättid och ägnade sig därför åt att nagelfara bokningslistan efter syndare.

Kommer Britta P att träda fram? Går hon i svaromål? Eller blir det någon annan som lägger sig i? Får vår anonyme skribent stöd eller moteld? Stay tuned för den spännande upplösningen…

Att vara syrrans granne: Lunch med eliten

Jag åt lunch med Sveriges bästa IT-journalister, Linus Larsson och Daniel Goldberg från Computer Sweden. De tog paj med västerbottensost och spenat medan jag åt någon form av köttfärspirog. Gott, men jag ångrar lite att jag inte tog pajen. Den såg fantastisk ut!

De hade tydligen fått en ny, helt oförstörd praktikant att lära upp på redaktionen och verkade väldigt nöjda. Uppenbarligen har det satt sina spår att jag var där och härjade i början av året, men nu verkar redaktionen ha hämtat sig från chocken och börjat fungera normalt igen.

Maten var helt OK men att vi fick vänta typ en halvtimme på att få den var fan på gränsen alltså. Daniel såg ett tag ut som om han skulle flippa fullständigt men lugnade sig något efter att jag pratat till oss gratis kaffe latte.

Alla verkar lite spända på hur det skall gå med konflikten mellan Tidningsutgivarna och Journalistförbundet. En journaliststrejk nu skulle kunna göra tillvaron intressant på flera sätt. Det vore definitivt ingen höjdare för gammelmedia, men frågan är om inte Journalistförbundet har minst lika mycket att förlora, såvida de inte har tänkt sig att försöka tvinga in alla frilansar och bloggare under sitt paraply.

Nu skall jag ta en värktablett och vila en stund för att bli av med den här jävla spänningshuvudvärken!