Argaste lappen

P-boten - Den argaste lappen

Det här måste vara den argaste lappen som finns. Det är åtminstone den lapp som du blir argast av att få.

Om den som skrivit lappen är arg eller inte har jag ingen aning om. Antagligen försöker de bara få ihop till hyran och skiter fullständigt i hur arg du blir, så länge de slipper vara där.

På det sättet är det här en omvänd arg lapp. Normalt är det ju den som skrivit lappen som är arg, men här är det istället den som får lappen som blir arg.

Den verkliga skurken sitter antagligen bara och göttar sig åt att utan större ansträngning ha inkasserat ytterligare 600 spänn från kommunens invånare.

”Imorgon är herrarna välkomman till tvagning 400”

Alltså, den här lappen förstår jag inte. Inte alls. OK jag förstår att bastun är avstängd för att de skall renovera kakel. Vad man nu gör när man renoverar kakel. Man kanske tar ned kaklet, renoverar det och sätter upp det igen. Det är ju en möjlighet.

Men det här med tvagningen alltså. Herrarna skall tvagas tror jag. 400 skall de tvagas, närmare bestämt. Nu börjar det bli riktigt konstigt. Vad är tvagning 400 för något? Ett tvättprogram? För herrar? Eller är det tvagningsplats 400 som avses? Var ligger den?

Och så skall detta utföras vid damernas omklädning. Jag hoppas de menar samtidigt som damerna klär om och inte vid damernas omklädningsrum. Jag skulle tycka det vore oerhört pinsamt faktiskt, att bli utsatt för offentlig tvagning, eller tvagning 400, utanför damernas omklädningsrum. Eller, jag skulle inte tycka det vore så pinsamt men jag kan tänka mig att en del andra herrar skulle känna sig utsatta, ja rentav kränkta.

Jag blir förbannad nu! Och förvirrad! Förbannad och förvirrad blir jag. Förbvarrad kanske. Eller förbinnad. Jag vet inte riktigt, men något blir jag. Jävligt!

Det är en arg lapp alltså. Inte för att själva lappen är särskilt arg, utan för att man blir arg av att försöka ta del av dess budskap. Arg på de hänsynslösa jävlarna som tänker utsätta alldeles oskyldiga herrar för offentlig tvagning 400, utanför damernas omklädningsrum.

Arga lappen Masthugget, del 2

Gårdagens arga lapp handlade om Britta P. Britta P är en riktig skurk som inte följer bokningsreglerna i tvättstugan. För detta bör hon hängas ut offentligt, tycker någon som själv dock vill vara anonym.

Men vad hände sen? Gick Britta P i svaromål, eller vad hände? Se den spännande upplösningen nedan.

Vi kan avslöja att det inte är Britta P som skrivit lappen, utan Ylva. Först hade vi tänkt att låta Ylva vara anonym och retuscherade därför bort hennes namn, men sen tänkte vi till och insåg att om vi outar en så får vi outa alla.

Ylva tycker inte om att det skrivs arga lappar. Hon tycker det blir otrevligt med arga lappar och föreslår att lappaskrivaren helt enkelt låter bli. Rätt så Ylva! Bra förslag! Bort med de arga lapparna.

Men vänta nu! Ylva har ju själv skrivit en rätt arg lapp. Hon är själv en arg lappskriverska. Betyder inte det att hon själv gör det otrevligt i tvättstugan? Är det verkligen OK att skriva en arg lapp om arga lappar om man själv är motståndare till hela företeelsen? Hur långt får man egentligen gå i sitt lappskrivande?

Kanske ni läsare har svar. Vad tycker ni nästa drag borde vara? En ny lapp? Vad skall det stå på den i så fall? Vi sitter här ivriga och med pennan i högsta hugg, beredda att när som helst ge oss in i denna arga lapplek. Ge oss några bra förslag bara!

Arga lappen Masthugget, del 1

Nu är grannarna igång. I tvättstugan är de igång. Var annars liksom? Finns det något populärare ställe att vara igång på än tvättstugan? Med lappar alltså. Arga lappar.

Först ut är en skribent som av någon anledning vill vara anonym. Han fick tydligen ingen tvättid och ägnade sig därför åt att nagelfara bokningslistan efter syndare.

Kommer Britta P att träda fram? Går hon i svaromål? Eller blir det någon annan som lägger sig i? Får vår anonyme skribent stöd eller moteld? Stay tuned för den spännande upplösningen…