Svar till fakturaskojarna one.com

Under ett par dagars tid har jag skriftväxlat med webbhotellet one.com, angående en felfakturerad årsavgift för en domän. Eftersom de vägrar kommunicera via epost, utan istället publicerar sina svar på en webbsida tänkte jag svara med samma mynt.

Hej!

Vi har nu lyckats fastslå följande:

 1. Ni är, enligt egen uppgift, inte ombud – registrar som ni väljer att kalla det – för domänen alltomkorv.se. Ni har tidigare varit detta men ni har skriftligen meddelat att ni avsäger er detta förutsatt att jag inte inom viss tid bekräftar nya avtalsvilkor, vilket jag, enligt er egen uppgift, inte gjort.
 2. Ni har fakturerat mig för årsavgift för domänen alltomkorv.se.

Ni har alltså först sagt upp vårt affärsförhållande gällande domänen och därefter fortsatt att fakturera för årsavgiften.

Jag vet förstås inte vad dansk lag säger om ett sådant förfarande, men här i Sverige kallas det bedrägeri och bestraffas med böter eller fängelse.

Jag förutsätter att ni utan dröjsmål återbetalar den av er felaktigt fakturerade årsavgiften, SEK 95, förslagsvis genom att beloppet återförs till det betalkort som används för att betala er faktura.

2 reaktioner till “Svar till fakturaskojarna one.com”

 1. Loopia gjorde samma sak för mig.

  Fast de ville ha pengar för ett webbhotell som jag avbeställt för drygt ett halvår sen.

  totalt ville de ha ca 3000 kr.
  Dock så valde de att svara på epost, jämfört med one.com, och de rev fakturan. Men ändå. Idiotiskt.

  Lycka till!

 2. Jag har också just fått en faktura från one för webhotellet som jag var helt övertygad om var stängt sedan.. tja.. hur länge som helst.

  Har idag fått faxa(!) til ett webhotell vilket man ju inte gör så ofta då deras utlovade länk för att säga upp webhotellet inte kommit.
  Det verkar också som om de tänker riva fakturorna så jag hoppas på det bästa.

Kommentarer inaktiverade.