Hur fan ska man synka sina filer?

Jag har två datorer. Den ena är lätt, bärbar och ganska slö och den andra är tung, stationär och inte speciellt slö alls. Jag skulle gärna ha en allt i ett men just den kombinationen tenderar att inte existera.

Så jag har två burkar, med en del filer på, som jag gärna vill hålla i synk på något enkelt och fungerande sätt. Två linuxburkar kanske ska tilläggas.

I teorin är allting enkelt. Man installerar någon programvara, typ Unison, som håller filsystemen i synk.

Det fungerar… i teorin. Det fungerar i verkligheten också, om man har väldigt gott om tid eller väldigt ont om filer. Själv har jag tvärtom väldigt gott om filer och väldigt ont om tid, vilket gör det hela rätt svårthanterligt.

Jag hamnar ständigt i situationen att det skulle gå fortare att manuellt kopiera filerna jag jobbat med under dagen, istället för att låta datorerna reda ut saken och förutom att det tar en massa tid är det ju precis den typen av arbete som datorn med fördel sköter åt oss.

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag är säker på att det finns någon bra lösning som fungerar. Frågan är bara hur den ser ut. Jag har ingen aning och mina egna funderingar har börjat gå i cirklar.

Så, jag hoppas att den kloka massan ska kunna hjälpa mig.

Hur gör du för att hålla dina filer i synk? Har du en smart strategi eller ännu hellre någon bra programvara att rekommendera?

6 reaktioner till “Hur fan ska man synka sina filer?”

  1. Synctoy lirar nog sisådär på Linux. Xxcopy däremot kanske finns.
    Alternativet är väl att använda någon meteorologisk lagringstjänst med offline-synk.

  2. Man ska inte synca filer. Flera kopior av samma data är arbets/resursslöeri. Lägg allt på en server och jobba direkt på den. Det gör jag för mitt jobb. Där använder jag 4 olika klientdatorer för att jobba från. Funkar utmärkt!

  3. Att vara ständigt uppkopplad mot en server kan bli ganska dyrt. Antagligen måste du ha satellit-uppkoppling och det fungerar inte heller överallt. Men visst, ha du dina filer på en server om du tycker att det blir billigast.

    Det blir roligt för dig när din server brinner upp eller hårddisken havererar och du inte har synkat dina filer. (Kallas backup i folkmun.)

Kommentarer inaktiverade.