Tutti Frutti Weekendäcklis


Tutti Frutti Weekend – Visst låter det som en perfekt lösning när du blir godissugen på fredag eftermiddag? Helggodis, till helgen.

Det är ju bara ett problem. Godiset är inte gott. Det är inte ens godis. Det är äcklis.

Det som ser ut som söta och sura gelegodisar är i själva verket tämligen smaklösa gelatinklumpar.

Påsen innehåller 300 gram. Du får i dig kanske 50 gram. Sedan blir det för vedervärdigt för att du skall vilja fortsätta.

Rå kyckling på Amica – Det var droppen!

Amica

Det blotta faktum att Amicas restaurang Dockside på Arendal i folkmun kallas saker som sunken eller snusket borde ju vara nog för att få mig att inte gå dit. Tydligen har jag ingenting förstått för idag var jag där igen, förhoppningsvis för sista gången.

Det var något konstigt med kycklingen. Den var väldigt svår att skära. Till slut började jag undersöka den närmare och insåg att den var rå. Inte lite rå utan till två tredjedelar rå.

Ugnsstekt kyckling, som är stekt till en tredjedel. Jag förstår inte hur de bär sig åt. I och för sig kanske jag skall vara glad att jag inte förstår. Just nu vill jag helst inte tänka på hur det går till inne i Amicas kök.

Jag undrar bara en sak till: Om en kund kommer in i köket och påpekar att kycklingen är rå, varför får han då inte omedelbart pengarna tillbaka? Är inte det lämpligt?

Jag fick ny mat förvisso. Soggig lasagne.

Jag är inte så förvånad. Jag har bestämt mig förr för att aldrig mer äta hos Amica men den här gången har jag nog bestämt mig på riktigt. Det får finnas gränser.