Tutti Frutti Weekendäcklis


Tutti Frutti Weekend – Visst låter det som en perfekt lösning när du blir godissugen på fredag eftermiddag? Helggodis, till helgen.

Det är ju bara ett problem. Godiset är inte gott. Det är inte ens godis. Det är äcklis.

Det som ser ut som söta och sura gelegodisar är i själva verket tämligen smaklösa gelatinklumpar.

Påsen innehåller 300 gram. Du får i dig kanske 50 gram. Sedan blir det för vedervärdigt för att du skall vilja fortsätta.

Mellandagsobservation

Nu har folk suttit och laddat hela julhelgen! (Tekniskt sett är helgen inte ens slut, men det kan vi skita i.) Jävlar vad de har väntat!

På vad?

Jo, på att få springa till Media Markt och köpa elektronik för två månadslöner. Det är vad folk har väntat på.

Äntligen!

Finns det verkligen ingenting annat att göra än att köpa ännu mer skräp att fylla bostaden med?

Nödlösningar – Så fixar du julklappen i sista minuten

Plötsligt står du där. Trots en hel helgs springande i butikerna är det oroväckande tomt i julklappsäcken. Och på kvällen 23 december börjar det bli obehagligt ont om tid.

Men det finns hopp! Vi har tipsen som tar dig ur knipan och hjälper dig överleva julafton med äran i behåll.

 1. Åhléns – Finns i varje svensk stad med självaktning. Åhléns har allt, från sexleksaker till husgeråd och någonting måste det väl ändå finnas som dina släktingar inte redan har?
 2. Macken – Handlade du alla julklappar på Åhléns redan förra året kanske du redan har mättat släktens behov av cicelerare, festliga ljusslingor och hatthyllor i ek. Det är här macken kommer in i bilden. För vem behöver väl inte en solglasögonhållare, ett par nya bilhandskar eller ett trevligt solskydd med Nalle Puh?
  Kvaliten är det kanske lite si och så med, men vad gör väl det? Det ger dig en utmärkt möjlighet att köpa samma sak nästa år.
 3. Jourbutiken – Om det bara är en liten kiosk blir det ganska svårt, men om du har tur drivs butiken av en invandrare som utöver snus och cigaretter säljer exotiska livsmedel till sina landsmän och andra intresserade. Just en sådan jourbutik skall du leta efter.
  Men de säljer inte bara exotiska livsmedel. Du vet en sådan där liten fontän eller springbrunn? De säljer sådana. Ingen vet varför, men du bryr dig inte så mycket, för just en sån där fontän, med fyra vilda hästar är precis vad din moster behöver i sitt vardagsrum. Eller så behöver hon en ganska bisarr lampa som också säljs i butiken. Eller ett ganska fult bord i mörkbrunt trä.
  Innehavaren är dessutom muslim, så du behöver inte vara orolig. Det är öppet hela julafton, precis som vanligt.
 4. Den egna bokhyllan – Här har du en guldgruva! Dina gamla Guillou-romaner om Carl Hamilton behöver du inte läsa igen och din systerson som just börjat trean har garanterat inte läst dem. Inte än.
 5. Garaget – Du vet ju hur det ser ut. Högar av grejer, för länge sedan bortglömda. Kanske har de redan använts som julklapp en gång, men det hindrar väl egentligen ingen? Det där gamla Twisterspelet kan säkert roa dina kusiner.
 6. Grovsoprummet – Här har du en riktig guldgruva! Folk är ju som tokiga nu för tiden och slänger allt mellan himmel och jord. Det mesta är ju inte ens trasigt utan bara gammalt.
  Gå en vända i husen och vips har du en ny fåtölj till farmor (Kärringen är så gammal att hon ändå inte märker att tyget är utslitet och den röda färgen alldeles blek) och en gammal radio till ungarna att plocka isär. Till din fru kan du nog plocka ihop något trevligt och unikt smycke av lite gammal stålkätting, några förkromade brickor och lite glaspärlor.
 7. Skogen – Bor du i villa, ute i obygden, långt från Åhléns? Har bensinstationen stängt för dagen? Saknas hyreshus i området? Ge dig ut i skogen och ta vara på allt naturen ger.
  Gamla torra rötter, kottar och sten kanske inte låter som någon vidare julklapp, men med några bitar masonite och lite lim och färg förvandlar du snabbt naturens avfall till en trevlig tavla som blir en prydnad för vilken jaktstuga som helst.

Så, nu behöver du bara ta fram ditt finaste julklappspapper, paketsnöre, sax och tejp så är julen räddad ännu en gång. Har du inget julklappspapper duger det fint med skyddspappen som blev över vid senaste renoveringen. Och att paketen är tejpade med eltejp kommer ingen att klaga över. Det är ju innehållet som räknas.

Nu har du gjort dig förtjänt av en rejäl whisky. Du har väl inte glömt whiskyn? Den där som du köpt för att ge bort till din svåger Bosse, som du hatar så innerligt. Du kan lugnt korka upp den nu för när han med skälvande fingrar öppnat paketet med den där fina tavlan av sten och kottar som du ger honom istället kommer allt gammalt groll att vara som bortblåst.

En riktigt God Jul önskar vi dig och dina kära släktingar!