Rakad bullfitta från Lidl

Hår i maten brukar inte betraktas som någon delikatess, utan snarare som ohygieniskt och direkt äckligt.

Därför undrar vi lite över denna brödförpackning som fanns hos handlaren nere på torget. Visserligen finns inte ett spår av hår i brödet. Så långt verkar allt OK. Men etiketten på påsen gör oss lite misstänksamma.

”Rakad 09 okt 08”

Vad är det här för vidunderligt bröd egentligen? Verkar det inte lite äckligt med rakat bröd?

1857 ringde – kräver åter feltryckt frimärke

Redaktionen mottog tidigare idag ett mycket upprört samtal från 1857. Det var postmästaren i Kopparberg, Sven Lilliequist, som ringde för att kräva tillbaka vad som av många betraktas som världens mest kända frimärke – gul tre shilling banco.

– OK, jag erkänner att det var klantigt att montera fel tryckmatris, men vi gör alla misstag ibland. Att ni nu håller på och säljer detta vedervärdiga feltryck till rena fantasipriser däremot är bara löjligt, säger han upprört.

Det gula frimärket, som egentligen skulle varit grönt, upptäcktes av en ung filatelist 1886 och har sedan dess sålts gång på gång i en alltmer skenande prisspiral. Det är världens i särklass dyraste frimärke, men postmästare Lilliequist är upprörd.

– Ni verkar inte fatta hur oerhört pinsamt det här är. Man gör en, säger en dundertavla i sitt liv och detta skall man tvingas leva med för, vad det verkar, all framtid. Vi är många som skäms här på 1800-talet för vad ni håller på med och skammen kan aldrig försvinna förrän vi får tillbaka detta hemska frimärke och kan förpassa det till den historiska sophög där det hör hemma, säger han.

Gul tre shilling banco såldes 1998 privat, till en för redaktionen okänd köpare. När Sven Lilliequist får höra detta blir han nästan utom sig av frustration.

– Alltså, vi har inga högar med pengar här på 1800-talet, men jag vill verkligen vädja till ägaren att genast skicka tillbaka det. Jag bjuder på portot! Jag gör vad som helst!