Möt Babylons syster: Babyliss

Babyliss

Babylon har de flesta hört talas om, likväl som många är bekanta med Babyliss. Ja flera av er har nog rent av någon hårvårdsapparat från Babyliss hemma i badrummet.

Men vad väldigt få känner till är att Babyliss och Babylon är släkt. Babylons föräldrar, Pappalon och Mammalon, fick inte bara en son. Ett par år efter Babylons ankomst födde Mammalon en dotter.

Omständigheterna kring Babyliss tillblivelse är än idag höljda i dunkel, men enligt ryktet ska det lilla flickebarnet ha kommit till genom ett litet snedsprång som Mammalon gjorde med Pappalons kusin, Avalon.

Pappalon blev förstås ursinnig över detta och vägrade under resten av sitt liv att kännas vid dottern som fick leva ett undanskymt liv som hårfrisörska. Detta hindrade dock inte Pappalon från att i smyg sända sin dotter ett rejält tilltaget underhåll varje månad. Detta kom att bli grundplåten till det hårvårdsimperium Babyliss är idag.

Så många kroppsdelar. Så lite tid.

Fett, naglar, hår och skägg är bara en bråkdel av alla kroppsdelar som kräver underhåll.

Skägg, huvudhår, kroppshår, könshår, fett, muskler, hud, ögonbryn, naglar, tänder…

Vi pratar kroppsdelar nu. Kroppsdelar som kräver underhåll. Listan kan göras lång och det verkar som om den växer hela tiden. Hur man ska hinna med alltihop framstår som en gåta.

Det börjar lite enkelt när man är liten. Då har man tänder, hår och naglar och hud att tänka på. Från början behöver man inte ens tänka på det eftersom man har föräldrar som tänker åt en. Bara att ligga där och jollra så sköter sig allt själv.

Sedan börjar eländet.

Först ska man lära sig borsta tänderna. Borsta noga varje kväll. Borsta mjölktänder som man inte ens ska ha kvar utan som byts ut automatiskt. Vad är grejen med det?

Kamma håret måste man säkert också. Och bada. Det hela är egentligen ganska beskedligt fortfarande.

Men sen kommer puberteten och då jävlar händer det grejer! Inte bara blir man dum i huvudet. Det börjar också växa hår, rakt ut genom huden på en massa oönskade ställen.

Så man får börja raka sig på alla möjliga och omöjliga ställen och man måste lägga en massa tid på att se snygg ut så man får ligga. Dessutom ska man tvingas utstå äldre generationers hån för att man minsann inte är lika välartad som de själva var när de var unga.

Sen plötsligt blir man gammal och fet och måste börja träna. Man får inte äta chips längre utan måste hålla sig till näringsriktiga morötter och hemlagad, nyttig mat som tar flera år att tillreda.

Nu sitter jag här med hår som ska klippas, skägg som måste trimmas, naglar som ska ansas, ögonbryn som antagligen borde vaxas, könshår som man säkert förväntas frisera i roliga figurer och kroppsbehåring som antagligen kommer att kriminaliseras helt inom kort. Förmodligen borde jag bleka anus också.

Jag hinner inte ens med hälften av alla dessa. Jag hinner med en bråkdel. Ibland.

…och då har jag inte ens börjat med hudkräm. Eller smink.

Rakad bullfitta från Lidl

Hår i maten brukar inte betraktas som någon delikatess, utan snarare som ohygieniskt och direkt äckligt.

Därför undrar vi lite över denna brödförpackning som fanns hos handlaren nere på torget. Visserligen finns inte ett spår av hår i brödet. Så långt verkar allt OK. Men etiketten på påsen gör oss lite misstänksamma.

”Rakad 09 okt 08”

Vad är det här för vidunderligt bröd egentligen? Verkar det inte lite äckligt med rakat bröd?

Nu kommer näsplätten

Din partner har länge klagat över din kroppsbehåring. Kanske vill hon inte krama dig längre när ni ligger i sängen. Samtidigt känner du dig osäker på om du verkligen vill eller har råd att löpa linan ut och göra dig av med hela skiten. Det kostar trots allt en slant och resultaten är högst varierande.

Känner du igen dig i ovanstående beskrivning? Då kan näsplätten vara något för dig.

Näsplätten - En liten hårfri zon som löser ett stort problem
Näsplätten - En liten hårfri zon som löser ett stort problem

Näsplätten provas ut individuellt för dig och din partner och placeras på valfri sida av kroppen. Och räcker det inte med en är det ingenting som hindrar att du skaffar två, eller tre, eller ännu fler.

Näsplätten går snabbt att installera och är enkel att underhålla. Den händige tillverkar lätt sin egen näsplätt men för den osäkre kommer det inom kort att finnas en certifierad näsplättsanläggare på varje hårsalong med självaktning.

Varför krångla till det med porrpung och rakat arsle? Välj en näsplätt för omedelbar lycka i sänghalmen!

Veet vaxremsor – endast för utvärtes bruk?

Veet vaxremsor är en produkt för hårborttagning. Det är ingenting konstigt med det. Konstig är dock informationen på paketet:

“För kroppen”

Vad menar de? Finns det människor som försöker använda Veets vaxremsor för hårborttagning någon annanstans än på kroppen och i så fall var? På själen? På bilen???

Hörselskada botad med sax

sg-080219-ear.jpgDet är med stigande oro redaktionen observerat redaktörens allt sämre hörsel. Förändringen har kommit smygande under några veckors tid och först ville ingen kännas vid den, men till slut blev det nästan pinsamt uppenbart att allt inte stod rätt till.

Idag kom dock plötsligt alla spekulationer om stigande ålder och annalkande demens på skam, då det uppdagades att den försämrade hörseln inte alls berodde på någon skada på redaktörens hörselorgan utan istället orsakades av helt vanligt huvudhår som vuxit ned och täckt dess öppning.

Efter en rejäl ansning är nu örat åter fritt och redaktörens hörsel återställd till det normala.

Dagens ord: Håravfall

Om du har sett lite för mycket på teve kanske du tror att håravfall är när man på grund av stigande ålder (eller om det var för att man inte använder Regaine) tappar håret. Men det är förstås fel.

Det är ju bara att jämföra med ordet köxavfall. När du drabbades av köxavfall sist, berodde det då på att du tappat köket eller blev du helt enkelt tvungen att slänga soporna?

Håravfall måste helt enkelt vara någon typ av avfall som alstras i håret.  Kanske mjäll. Eller någon typ av fett. Jag vet inte om håret alstrar fett, men om det gör det skulle det definitivt räknas som avfall.

Det kan ju inte handla om hår som faller av. Såvida du inte betraktar ditt hår som avfall.

Succé för grannens nya anläggning

Tre dagars skäggstubb - succé på syrrans granneOmgivningens reaktioner lät inte vänta på sig. Grannens överraskande beslut att anlägga skägg har hittills enbart mött positiva reaktioner och hans nya look gör nu sitt segertåg över världen.

Det var i samband med en skidresa som lättjan tog över och grannen slutade raka sig. Ett par dagar efter hemkomsten, innan detta hade hunnit åtgärdas, yttrades kommentaren som förändrade allt.

– Det där ser ju riktigt bra ut.

Lättjan firade sin slutliga triumf i och med att det uppdagades att inte bara skulle grannen slippa den dagliga plågan att behöva raka sig. Han skulle också vinna utseendemässigt på arrangemanget.

Grannen var inte sen att utöka sin maskinpark och numer kröns badrumsskåpet inte längre av den gamla rakapparaten utan av en nyinköpt skäggtrimmer.