Handelshinder

HornbachJag hade ju tänkt, och eftersom det är tanken som räknas är detta att likställa med verklig handling, att jag skulle uträtta en massa ärenden nu i helgen.

Rätt mycket skulle inhandlas. Jag har till och med gjort en lista över vad så att jag säkert skulle komma ihåg allt och orka med åtminstone hälften.

Naturligtvis skulle en hel del göras också, efter inköpen. Det är ju problemet med inredningsprylar, att det rätt sällan räcker med att köpa dem. Man måste på något sätt montera dem eller ta dem i bruk vilket kan vara nog så jobbigt.

I vilket fall som helst så kommer snabbt verkligheten i vägen och ställer allt på ända. Med så här fint väder vore det ju brottsligt att inte ägna sig åt utomhusaktiviteter av det äventyrliga slaget och det krävs ju knappast något geni för att lista ut att så också blir fallet. Det är till och med så att andra människor ringer och tjatar.

Av mina stolta planer blir alltså intet och jag får vackert vänta till imorgon för att kanske, kanske få något gjort.

Försvunnet usb-minne återfunnet – "Låg och vilade sig lite"

Det blå usb-minnet nu återfunnetEtt usb-minne som varit försvunnet i ett par månaders tid, återfanns sent under torsdagkvällen. Det var när cykelväskan skulle användas för transport av dokument till ett årsmöte som usb-minnet påträffades i ett ytterfack.

Usb-minnet själv hävdar att det bara ”lagt sig för att vila lite” och inte alls hade för avsikt att smita undan. Ägaren, syrrans granne, var dock måttligt imponerad av förklaringen:

– Ett tydligt exempel på hur en del bara smiter undan. 32 megabyte är sannerligen ingen tung börda att bära, men till och med det är tydligen för mycket för vissa, sade han i en syrlig kommentar.

Andra databärare som tjänstgjort under usb-minnets frånvaro ville inte kommentera händelsen.

– Usb-diskarna på 400 gigabyte drar ett tungt lass, men gör knappast ett ljud. Aldrig att de ens skulle tänka tanken att försöka smita undan, avslutade syrrans granne.

Succé för grannens nya anläggning

Tre dagars skäggstubb - succé på syrrans granneOmgivningens reaktioner lät inte vänta på sig. Grannens överraskande beslut att anlägga skägg har hittills enbart mött positiva reaktioner och hans nya look gör nu sitt segertåg över världen.

Det var i samband med en skidresa som lättjan tog över och grannen slutade raka sig. Ett par dagar efter hemkomsten, innan detta hade hunnit åtgärdas, yttrades kommentaren som förändrade allt.

– Det där ser ju riktigt bra ut.

Lättjan firade sin slutliga triumf i och med att det uppdagades att inte bara skulle grannen slippa den dagliga plågan att behöva raka sig. Han skulle också vinna utseendemässigt på arrangemanget.

Grannen var inte sen att utöka sin maskinpark och numer kröns badrumsskåpet inte längre av den gamla rakapparaten utan av en nyinköpt skäggtrimmer.