Tysk kvalitet

Det är något speciellt med tysk kvalitet. Design är inte deras starka sida i Tyskland, men kvalitet och ingenjörsarbete, det kan de! Eller kunde.

Nu står tysk kvalitet för någonting annat. Det är inte tiotusen tyska bögar som håller på och invaderar landet utan istället tio tusen tyska lågprisvaruhus som drar in med sina tyska varor, av den nya sortens tysk kvalitet.

Jag vet inte om det här är OK. Jag tror inte tyskarna tycker det är OK och jag tvivlar på att Hornbach, Mediamarkt och Lidl bett tyskarna om lov först.

Jag kan avslöja att det är jätteroligt att försöka borra ut en träskruv ur en ekskiva som är fast monterad i ett badrum. Inte alltså.

Handelshinder

HornbachJag hade ju tänkt, och eftersom det är tanken som räknas är detta att likställa med verklig handling, att jag skulle uträtta en massa ärenden nu i helgen.

Rätt mycket skulle inhandlas. Jag har till och med gjort en lista över vad så att jag säkert skulle komma ihåg allt och orka med åtminstone hälften.

Naturligtvis skulle en hel del göras också, efter inköpen. Det är ju problemet med inredningsprylar, att det rätt sällan räcker med att köpa dem. Man måste på något sätt montera dem eller ta dem i bruk vilket kan vara nog så jobbigt.

I vilket fall som helst så kommer snabbt verkligheten i vägen och ställer allt på ända. Med så här fint väder vore det ju brottsligt att inte ägna sig åt utomhusaktiviteter av det äventyrliga slaget och det krävs ju knappast något geni för att lista ut att så också blir fallet. Det är till och med så att andra människor ringer och tjatar.

Av mina stolta planer blir alltså intet och jag får vackert vänta till imorgon för att kanske, kanske få något gjort.