Nu kommer Fickplankalendern Illustrated

Fickplankalendern – förra årets mest utskällda produkt – kommer att återlanseras. Det framgår av ett pressmeddelande från Almanacksförlaget. Kalendern försvann hastigt från marknaden i vintras, efter närmare en halv miljon reklammationer från främst tyskspråkiga köpare.

– Vi hade länge märkt av ett stort intresse från Tyskland för denna produkt och bestämde oss för att hårdlansera den. Uppenbarligen måste något ha blivit fel, säger Almanacksförlagets vd, Christer Hermansson.

Efter att noga ha analyserat 2008 års flopp säger sig nu alltså Almanacksförlaget ha funnit grundorsaken till misslyckandet. Nu har man en aggressiv plan för 2009. Upplagan skall ökas, till fyra miljoner.

– Först hade vi tänkt skita i alltihop, men nu har vi tänkt om och lanserar Fickplankalendern Illustrated. Det är en helt ny produkt men förändrad design och glättigt fyrfärgstryck. Det är fortfarande en kalender, men mycket mer än så. Det här blir en succé!

Lanseringen sker i mitten av september med ett stort reklamjippo som arrangeras runt om i Tyskland.

– Det blir bikinibrudar. Det blir strippstång. Det blir öl. Det blir bratwurst. Ja, det blir allt det som tyskar älskar, i en liten kalender som du kan bära med dig i fickan.

34 år och fortfarande knäpp

Det gick inte över, den här gången heller.

Universum alltså kan se fram emot ytterligare ett år fyllt av dumheter, idioti och fullständigt nonsens, levererat direkt ur en hjärna som plågas av kronisk kreativitet, utan någon som helst eftertanke, eller tillstymmelse till återhållsamhet.

Håll i hatten! Eller ja, håll er i något åtminstone. Det kan behövas..

2000 år med Jesus i hasorna – Nu räcker det!

2000-talet. Vi har varit där ett tag nu. I åtta år har vi harvat runt och sagt tjugohundra, tjugohundraett, tjugohundratvå, tjugohundratre och så vidare. Det var kul en stund. Nyhetens behag.

Nu räcker det! Alla vet att vi numer lever i framtiden och år 2000 är sedan länge passerat. Nu skall det bli ordning. Rättning!

För om du tänker efter, till den där tiden före år 2000 – Just det! 1900-talet. – då minns du kanske hur vi benämnde årtalen på den tiden. Sjuttiosex, åttiotvå och nittiofyra. Inget snack om nittonhundranågonting. Vi levde i nittonhundratalet. Det var självklart vad som avsågs.

Så, från och med i år är det enkla siffror som gäller. Inget mer tjugohundra. Bara åtta. Funkar bra. Sparar plats. Blir det för svårt att skilja året från klockslaget kan du ju säga ”år åtta” istället.

Ja, jag vet, det kommer fler århundraden. Men det kan vi fundera över sedan. Om sådär 80 år. Ja, någon annan kan fundera över det. Själv har jag nog tänkt klart vid det laget…

God fortsättning på år åtta!