Syrrans granne testar – Falkman

Den skyldige, dvs falkman. Tror vi åtminstone. Läses på egen risk.En Metroblogg. Bara det gör mig lite avigt inställd. Det vet man ju vilka snikna jävlar som bloggar hos Metro. Den som ändå fick tre öre per sidvisning. Det vore något!

Men ja, att tvingas blogga hos Metro är kanske straff nog.

Nu var det ju inte pengar detta skulle handla om utan Falkmans blogg: Ensam är stark – Ohämmat ordbajseri.

Han har ju mundiarré. Eller om det är tangentbordsdiarré han har. Eller kanske bloggdiarré. Jag vet inte, men någon typ av lättrinnande, brun sörja är det i alla fall som kommer ur den där bloggen.

Det hela är ganska meningslöst och handlar om ingenting alls, förutom när det handlar om fallosar i vardagen, då det ju faktiskt handlar om just precis det. Allt vore säkert frid och fröjd om det inte vore för att den där bloggsörjan är alldeles för underhållande och meningslös och därmed så att säga inkräktar på det som är min nisch.

Jag kan därför inte riktigt rekommendera någon att göra det men om, jag säger om du mot förmodan klarar av mer meningslös, lättflytande bloggsörja än du redan får i dig här kanske du ska prova Falkman.

Se upp bara så du inte blir där för länge, för det är trots allt här, hos syrrans granne, som de riktiga dumheterna frodas. När det gäller fullständig idioti och tankar som du inte ens kunde föreställa dig att man kan tänka är vi ändå marknadsledande.

Bättre betalt hos Metro, men hur blir det med trafiken?

Tre öre per sidvisning, som metrobloggen.se erbjuder, kan verka lockande. Men det blir inga pengar innan du kommit upp i 5 000 sidvisningar på en månad. 167 sidvisningar per dag skall du dra ihop. Varje dag. I en månad. Som lön för mödan får du 150 kronor före skatt. För detta tar sig Metro rättigheten att publicera din text fritt, var helst de behagar, utan vidare ersättning. Låter det fortfarande lockande?

En glamourprincessas dagbok, Konsumbloggen och Englas showroom. Det är tre bloggar som tagit sitt pick och pack och flyttat in hos metrobloggen.se, mot löfte om betalning. Men hur mycket pengar rör det sig om egentligen? Syrrans granne har jämfört med sina inkomster från Google Adsense.

Sedan november förra året har syrransgranne.se haft 32 000 sidvisningar enligt Google Adsense. Dessa har resulterat i omkring 300 klick och inkomster på 530 kronor med dagens dollarkurs. Det är ju pengar förstås men ingenting att direkt hurra över. Det täcker bloggens direkta kostnader men det är knappast något som verksamheten står och faller med.

Vi räknar på Metros erbjudande istället. 32 000 sidvisningar à 3 öre ger 960 kronor. Det är ganska mycket mer. 80 procent mer, för att vara exakt. Knappast något att gå i taket för. Om bloggen hade 32 000 sidvisningar per dag kanske. Men det är ju lite kvar. Och med så många sidvisningar kanske det finns fler intressenter med större plånbok.

Och vad händer egentligen med det egna varumärket? Plötsligt är det inte du själv utan Metro som bestämmer. Tji egen domän, tji kontroll över utseende och funktioner, och tji bestämma själv över annonser. Och hur bra är Metro på att driva trafik?

Osäkerhetsfaktorerna är många. Svaren lär väl komma på sikt, men redan nu kan man ju fråga sig till vem Metro egentligen riktar sig. Den som driver en dussinblogg som den här har mycket att riskera och lite att hämta och den som har bra besökarantal borde rimligen kunna hitta något bättre sätt att tjäna pengar.

De enda som verkligen tjänar något på det här är antagligen Metro själva.

Läs mer hos idg och svd.

intressant.se