”Flytspackel en bluff”

Flytspackel flyter inte. Det säger en grupp forskare i en larmrapport som presenterades under vid ett frukostseminarium för byggbranschen, klockan sex imorse.

– Namnet är direkt vilseledande, rent av farligt, säger gruppens ordförande, Nils Mürstehn.

Forskarna har granskat så kallat flytspackel från ett tiotal tillverkare och säger att ingen av produkterna är ens i närheten av att kunna flyta i vatten, varken i vått eller torrt tillstånd.

– Det är inget stort problem så länge produkterna bara används av yrkesmän, men många som köper de här produkterna saknar tillräcklig kunskap och riskerar att luras av namnet. Det kan bli farligt, tillägger Nils Mürstehn.

I rapporten föreslår forskarna att flytspackel döps om till sjunkspackel. Även andra namn som till exempel rinnspackel har föreslagits, men fått stryka på foten av olika skäl.

– Flytspackel varken flyter eller rinner speciellt bra. Över huvud taget har flytspackel väldigt få av sina påstådda egenskaper. Det är mer som en kletig massa man häller ut på golvet och som uppför sig misstänkt likt Jabba the Hut.

Flytspackel själv befinner sig på hemlig ort efter mordhotet mot brodern, tidigare i veckan, och har inte kunnat nås för en kommentar. Företrädarna för samtliga spackeltillverkare sitter under morgonen i krismöte och har kallat till presskonferens senare idag.

En anonym badrumsrenoverare vi talat med nu under morgonen kallar hela övningen för ”en navelskådande och ganska löjlig lek med ord” och föreslår att byggbranschen borde ägna sig åt att försöka utveckla bättre produkter istället för att hålla på och hitta på nya namn till sina ”vedervärdiga produkter”.

Dagens skivtips: Aquapanel

Aquapanel är en våtrumsskiva som kommer från helvetet. Den är ett djävulens påfund, och en hämnd på alla som tycker det är snyggt med kaklat badrum.

Aquapanel säljs i skivor, något för stora för att du skall kunna hantera dem enkelt. Skivorna väger ungefär ett och ett halvt ton styck och knäcks lätt vid oförsiktig hantering. Avsikten med detta är att du skall göra sönder skivorna på vägen mellan byggmarknaden och hemmet, där de skall installeras, så att du måste köpa fler skivor.

Aquapanel består av cement och väv. Cementens uppgift är att vara tung och ömtålig, medan väven skall hålla ihop skivan lagom tills det är dags att montera den, då hela skivan kollapsar. Väven fungerar därefter som en säck full med krossad cement.

Aquapanel skall monteras med speciella, hårda skruv, som inte finns till försäljning. Det är naturens sätt att berätta för oss att man inte, under några som helst omständigheter, på egen hand skall köpa Aquapanel. Alla som på egen hand köper, transporterar, sågar eller monterar Aquapanel istället för att anlita proffs är idioter och får skylla sig själva.