Politik

Svart fredag

Idag är det två år sedan det stora sveket. Det är två år sedan kvinnorna och männen i Sveriges riksdag meddelade Sveriges folk att: “Ni är inte pålitliga. Ni har inget rätt till ett privatliv. Ni har ingen rätt till privat kommunikation. Ni måste övervakas.” Det är två år sedan riksdagen använde grundlagen som dasspapper och inte bara legaliserade FRA:s olagliga verksamhet, utan dessutom utökade verksamheten.

Två år. Vi har inte glömt. Vi tänker inte glömma. Om dagen då riksdagen införde massavlyssning må vi berätta länge.

FRA-lagen föddes under Socialdemokratiskt styre och infördes av alliansregeringen. Rött eller blått spelar ingen roll. Respekten för ditt och mitt privatliv, för vår rätt att kommunicera förtroligt och för andra mänskliga rättigheter är obefintlig inom bägge de politiska blocken i Sverige.

19 september är det val till riksdagen. Kasta inte bort din röst på ett svikarparti. Rösta på Piratpartiet istället, för din egen skull, för dina medmänniskors skull, för barnens skull.

Riv upp! Gör om! Gör rätt!

Läs på! Läs mer! Till exempel hos futuriteter, Emil Isberg, Magnihasa, Liberal och långsint, Lakes Lakonismer, Personlig utveckling (listan uppdateras kontinuerligt)