Politik

Jag ger bort mina böcker

Nu ger jag bort mina böcker.

Jag har läst dem en gång och chansen att jag faktiskt läser dem igen är minimal och eftersom jag inte ser någon större finess med att ha en massa böcker stående hemma tycker jag det är bättre att de får komma ut och bli lästa igen.

För att det inte bara ska bli en bokutdelning utan dessutom en kampanj har jag skrivit ut etiketter, med lite politisk propaganda i lämpligt format att sätta på. Inuti väntar en överraskning i form av en specialkomponerad flyer, som även fungerar som bokmärke, och förstås valsedlar.

Har du en massa böcker undanstoppade? Dela ut dem du också. Allt du behöver är en skrivare, etiketter i A6-format (dvs fyra per A4) och en fil med lämpligt tryck. [Ny upplaga utan skrivfel.]

Första bokbombningen blir i Kungsbacka på torsdag. Sedan håller jag på så länge lagret räcker.

Uppdatering, 29 juni, 21:03
Etikettfilen är indragen eftersom den innehålelr ett skrivfel. En ny fil kommer senast imorgon, 30 juni.

Uppdatering, 29 juni 21:55
En ny fil är fixad manuellt. Bör granskas innan du sätter etiketterna i skrivaren.

Uppdatering, 30 juni, 08:22
Ny, korrekt fil inlagd. Tuta och kör! Men korrekturläs gärna för all del.

24 reaktioner på ”Jag ger bort mina böcker”

 1. underbart – gammaldags fildelning! 😀 Som en relaterad sidenote är det nog bara en tidsfråga innan förlagen vill göra detta olagligt.

  De grumsar redan mycket internt över hur second hand butiker (dator och tvspel) är av ondo och tar mycket profit i form av uteblivna intäkter….

 2. Såna etiketter (eller variant på) borde man kunna beställa från piratshoppen eller nåt! Jag har inte enkel tillgång till skrivare, måste leta upp etiketter osv.. gör det enkelt för oss och vi kommer alla att dela ut böcker i mängder!

 3. Aktivism? Äntligen!

  Grymt bra!

  Det enda abret som jag ser är att detta fantastiskt bra initiativ länkats 2 (två!) ggr? Rätta mig om jag har fel. Bedrövligt illa att en så här bra grej inte uppmärksammas på ett bättre sätt (om länkningen stämmer med de trackbacks jag ser bland kommentarerna).

 4. Riktigt skön idé!

  Och att det är Piratpartiets flyer på boken gör inget, tänk vad hemskt det hade varit om det hade varit flyers från Moderaterna eller KDS. *ryyys*

 5. Gillar idén med tusen, kanske tiotusentals böcker som cirklar runt i Sverige, med piratflagga på 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *