Att sköta ett hushåll är sannerligen ingen lek

Diskberg

Jag har just fått i mig dagens lunch och inser att det är dags nu, att ta hand om disken. Om jag inte gör det nu blir berget för stort och då vet vi hur det slutar: Disk i hela köket.

Så jag diskar. Jag diskar tallrikar, plastburkar, kastruller och bestick. Jag diskar ett glas. Bara ett. Det verkar inte som om jag använt fler sedan sist.

Sen, när jag har diskat, diskar jag lite till. Det fanns fler glas. Jag diskar dem. När jag är klar diskar jag lite till. Det stod tydligen mer disk och väntade i lägenheten. Till slut kan jag inte hitta mer disk. Men den gömmer sig nog någonstans. Snart hittar jag den.

Det visar sig att allt inte får plats i diskstället. Jag blir tvungen att torka disk manuellt. Onödigt. Om jag bara hade diskat i tid.

Målet är att diska en gång om dagen. Det är ofta, jag vet, men köket är så litet, så litet, så det blir katastrof annars. Jag vet att jag diskade igår. Inte all disk kanske, men en del. Ändå blir det överfullt. Hur går det till? Vad är det jag gör som producerar så vansinniga mängder disk.

Nu är ju detta bara en av många sysslor i hemmet. Man måste ju städa också. Plocka undan saker som har plockats fram, dammsuga, skura golven, städa toaletten, putsa fönstren, och så vidare. Det är ju ett helt jävla jobb!

Varför gör vi det här egentligen, dag efter dag? Skall det vara så förbannat svårt att vara människa? Halva mitt liv går ju åt till att sköta ett hushåll!

Var det verkligen detta jag skulle göra med mitt liv?

Ni som gnäller över att er partner inte hjälper till tillräckligt hemma vet ju ingenting! Ni är ju för fan två om hushållet, så hur illa kan det vara om fördelningen nu skulle råka vara 60/40, 70/30 eller 80/20?

3 reaktioner till “Att sköta ett hushåll är sannerligen ingen lek”

  1. Visst är det jävligt skumt det där med disk, det är exakt samma scenario i mitt kök, och jag förstår inte hur det sker.

    Ena dagen kämpar man med den där disken, och när man äntlign tror att man är klar så smyger de fram, de där glasen bredvid sängen, den där tallriken i vardagsrummet, och den där kniven (?!) i badrummet.

    Dagen efter är allt skitigt igen!

  2. 1: Det du gör för att generera dessa mängder disk är äter. 2: Jag äter också. 3: Jag äter jävligt ofta. 4: Jag lagar min egen mat trots att jag hatar att laga mat. 5: När man lagar sin egen mat blir det ännu mer disk. 6: Jag hatar inte bara att laga mat, utan även att diska. 7: Inför lag på chipsmiddag.

  3. Hallå där! Jag tycker mig se en av mina älskade Tupperwareburkar i ditt diskställ, månne, har du liksom smyhållt på min prylar? Jag vet ju hur du älskar att spara på andras tillhörigheter 😉 Den lilla runda avser jag och sedan en med blått lock med gul plupp på, denna dock ej på bild. Jag har förresten en plastkatalog till dig hemma! Hörs sen min lilla petunia!

Kommentarer inaktiverade.