Internet stängt för helgen

Klockan 15:00 varje fredag eftermiddag stänger internet. Det kanske låter hemskt konstigt men så är det. Åtminstone om man är bank.

Visst kan det se ut som om bankerna är öppna dygnet runt nu när de finns på internet och man kan se sitt saldo och registrera betalningar dygnet runt. (Vissa banker stänger även den funktionen nattetid.) Registrera är nyckelordet. Försök att faktiskt överföra pengar mitt i natten, eller på helgen. Det går inte!

Det är lätt att inbilla sig att betalningssystemen är igång dygnet runt, alltid tillgängliga för att genomföra betalningar, men icke! Kvällar och helger håller banken stängt, precis som den alltid gjort.

Jag börjar misstänka att det på varje banks huvudkontor finns en enorm strömbrytare, som slår på och av strömmen till bankens stordator. En riktig feting till strömbrytare är det. Ni vet en sån där som man bara tror finns på film. En sån har de! Den sitter på väggen inne på bankens huvudkontor.

Varje dag klockan 15:00 kommer bankdirektören ut från sitt tjänsterum, puffandes på en cigar. Han har nog frack på sig tror jag och kanske en monokel. Så ställer han sig vid den enorma strömbrytaren och fiskar upp fickuret.

När klockan slår tre säger han att ”Vi ger dem en minut extra. Det är ju ändå fredag.” Sedan står han där och väntar i någon minut till. När han tycker att det räcker drar han med en bestämd rörelse ned strömbrytaren.

Så går det till i internetåldern, år 2007. Nu vet du, nästa gång du undrar, varför du måste vänta till på måndag för att få dina pengar.

9 reaktioner till “Internet stängt för helgen”

  1. Bäste A. Vig,

    Givetvis står det Er fritt att sätta det betyg Ni vill. Från redaktionens sida vill vi dock påpeka att vår rekommendation är ett lägsta betyg på fyra grannar.

  2. Ja ja, det finns säkert en sådan strömbrytare! Jag tror dessutom att det finns en kille/tjej i varje bankomat som ger oss pengar.

  3. Dessutom så är det pysslingar som står bakom bankomaten och räknar pengar, precis som att de är de som sitter med tändstickor och gör ugnen varm.

  4. Kanske är det nåt fel på just den här banken?! Jag har aldrig stött på såna problem även om jag använder internet till att genomföra betalningar och sånt

  5. Jag har samma problem. Och jag kan inte förstå varför man inte kan överföra sin pengar under helgen.

Kommentarer inaktiverade.