Varför SL?

Kassa 2, kassa 2 och kassa 2 öppen

Fredag. Monsunregn i Göteborg. Tåget försenat en halvtimme, Internet ombord som är slöare än en modemförbindelse på 1980-talet. Ingen mat i magen.

Allt detta har jag överlevt. Nu skall jag bara köpa ett SL-kort och ta tunnelbanan hem*. Vad händer då?

Man tvingas in på SL-center. Det är trångt, det är varmt, det är kö och framför allt: Det är en enda kassa öppen. Mannen som sitter där är jättetrevlig och svarar vänligt på alla frågor, ritar på kartor och förklarar, men varför? Varför SL, kan jag inte få köpa min biljett i en automat? Jag har inga frågor, jag vet exakt vad jag vill köpa och jag tänker betala med kort. Varför skall jag ändå tvingas stå i denna bastu och vänta i en kvart?

Enligt den vänlige mannen i kassan kommer jag att få det ”när det nya biljettsystemet kommer.” Det blir säkert jättebra. Då. Men vad väntar vi på?

* hem = mitt ganska tillfälliga hem i Stockholm. Jag har inte flyttat hit. Inte än… 🙂

10 reaktioner till “Varför SL?”

 1. Jag har dem virade runt lillfingret faktiskt. Monsunen gjorde uppehåll varje gång jag inte vistades under tak. Riktigt underligt faktiskt!

  Jag undrar vad mitt straff blir.

 2. ja shit, tänk om du hette Lars. Och om jag hette Regina? :S Dina föräldrar måste verkligen ha älskat dig när de gav dig namnet ”syrrans granne”

 3. Nej, på centralen kan man inte köpa SL-kort på pressbyrån. Däremot kan du köpa remsa i spärren om du vill. Eller engångsbiljett och sedan köpa det du vill i en annan pressbyrå som inte ligger på centralen en annan dag….

 4. ”Nej, på centralen kan man inte köpa SL-kort på pressbyrån”

  eh, jo det kan man.

 5. Ni har missat poängen. Det är helt ointressant om jag kan köpa SL-kort på Pressbyrån när jag redan är på SL-center. Jag är redan på ett ställe som säljer det jag behöver.

  Frågan är varför de håller sig med bara en öppen kassa, och framför allt: Varför de inte erbjuder fler än en kanal i sin butik. Jag behöver en automat, inte en bemannad kassa.

  Det är ointressant om jag kan ta ut pengar i butiken om jag redan är på ett bankkontor. Det är bankerna har bankomater på sina kontor.

 6. jomen om pressbyrån sålde sl-kort på centralen som de gör i alla sina andra butiker så skulle du garanterat få fler kassor att handla i!

Kommentarer inaktiverade.