Vad är som är fel i den här historien?

En okänd man kommer in på en restaurang. Han äter och dricker för nästan 140 tusen kronor. Sedan vägrar han betala.

Nu åtalas han för bedrägeri. Och nog fan är han en bedragare. Men alltså, hur godtrogen får man vara om man driver en restaurang? Hur lätt får det egentligen vara att lura någon på 140 tusen kronor?

Eller finns det helt enkelt en värld här i Stockholm där en sådan konsumtionsnivå är helt normal?

2 reaktioner till “Vad är som är fel i den här historien?”

 1. Alltså, jag har jobbat på krogar runt om i Sverige och övriga Europa i c:a 33 års tid, med både normala och med höga omsättningstal… Eftersom jag är kökschef, så ingår jag i ledningsgrupper, där vi alltid har sagt att stora notor måste ”säkras” allt eftersom, oansett vem gästen är, och det är enkelt, gästen lämnar in sitt kort, som dras vid förutbestämda summor, och kvittot blir mycket diskret framlagt för påskrift…servis-personalen är ju inte då otrevliga, utan bara förmedlar företagets policy, som går ut på att både vi, och gästen får större kontroll över kvällens kassaflöde…speciellt när en nota kan vara lika stor, som kvällens servis-styrkas månadslön…tillsammans!!!
  Nu vet inte jag vad som har hänt egentligen, men det kan ju ha brustit i information, kommunikation eller att hastigt uppkommna sjukfall el dyl kan vara orsak till den kassabristen, som jag hoppas inte berodde på dåliga rutiner eller dåligt insatt extrapersonal, som inte fått orientering, utan bara ”kastas” in…
  På mina restauranger, där har vi alltid en rutinerad hovmästare, som vet att det, absolut inte finns någon ursäkt till att en nota skenar iväg så där…han känner i ryggraden, att nu måste pengar säkras…annars blir det ett ofantligt svinn, som aldrig kan tas igen, man kan bara lindra fallet kanske…
  Under en kväll så vet alla som jobbar, att en nota har dragit iväg mot skyarna, och hade jag varit ansvarig kökschef den kvällen, då hade jag tamejfan sagt upp mig nästa dag…för jag hade normalt, sett till att det säkrats…
  Hoppas nu inte att ledningsgruppen är så pass rutinerade, i alla fall, att dom inte lägger ansvaret på fel personer, som så ofta sker, i vår hierarkiska miljö…utan att dom är så rakryggade att dom tar sitt ansvar…
  140.000:- svider…Råvarukostnaden på en portion Entrecõte ligger på c:a 120:- hos mig, och samma för dom, antar jag, eftersom vi spelar i samma division, våra kök…för att lindra den här smällen lite, så skulle dom behöva servera ungefär 1200 portioner Entrecõte…med dubblerat utpris…så, detta skulle svida för vilken krog som helst…men det ska svida, för ju mer jag tänker på det, desto svårare har jag att föreställa mig, och godta hovmästarens svar på detta…

Kommentarer inaktiverade.