Läsartävling: Varför behövs FRA-lagen?

Ingvar Åkesson, Anders Wik, Per Schlingmann… Makthavarna har stått i kö de senaste dagarna för att få förklara varför FRA-lagen egentligen behövs. Den behövs ju tydligen inte av de skäl som angavs under riksdagsdebatten innan lagen slutligen klubbades igenom, nämligen för att skydda mot yttre hot, terrorister eller talibaner i Afghanistan.

Fast det har inte varit så mycket förklaringar om varför den behövs. Mest har det varit dementier av tidigare förklaringar. Faktum är att efter de motstridiga uppgifter som kommit fram under den senaste veckan återstår nu ingen förklaring alls till varför FRA-lagen behövs. Ingen av de inblandade verkar ha en aning om vad den skall användas till.

Det är här ni kommer in, kära läsare. Vi inbjuder nu er till att komma med förslag. Kom in med din egen alldeles förklaring till varför FRA behövs. Ingen idé är för dum eller konstig. Bland förslagen kommer vi att kora en vinnare som förutom ära och berömmelse får… Ja, det blir en överraskning.

3 reaktioner till “Läsartävling: Varför behövs FRA-lagen?”

 1. Åååh äntligen får man argumenter fritt fritt frit för FRA. Så tråkigt att se alla unga förvirrade människor som tror att FRA, eller rättare sagt tillämpningarna av den nya lagen på något sätt skulle kunna vara (eller bli) stygga.

  För det första, jag läste någonstans att de fina räknemaskinerna på Lovön kan hålla rätt på 250.000 sökbegrepp. Mångdubbelt fler än antalet ord o vårt språk. Med en sådan häpnadsväckande intelligens bör det vara enkelt att hitta människor med kriminellt fula mustascher

  För det andra, alla vet ju vi i vår avlånga land är världsbäst på IT, och alla vet att Talibanerna är världsbäst på terror, (nej FRA jag menar inte på Elm street), så vad är mer naturligt än att turbanerna i Teheran och Kandahar kör över Telias prylar ?

  Men långt viktigare än fula muschar och terror är den personliga integriteten. Såhär långt är jag helt överens med pp-kiddsen, men de begriper tyvärr inte att den nya signalspaningslagen är ett förträffligt instrument till skydd för just integriteten. Hur svår är det att förstå det ??

  Ty, om FRA har koll på allt och alla, så kan de omedelbart upptäcka om någon (eller något) skulle hota t.ex. min (eller din) integritet. Och detta helt automatiskt! Hotet skulle kunna avvärjas omedelbart!

  Hälsa gärna på i min nybygda stuga:
  http://vaderkvarn.wordpress.com/

Kommentarer inaktiverade.