Med humorn som vapen mot FRA-lagen

FRA-frågan må vara tråkig. Träig, torr, teoretisk och riktigt trist är den, men ack så viktig. För tänk hur tråkig och miserabelt livet kan bli i det samhälle som godtar FRA-lagen.

Men det är inte bara FRA-frågan som är tråkig. Betrakta en genomsnittlig FRA-förespråkare. Vad ser du? En optimist? Någon som ser framtiden an med tillförsikt? Någon som ler? Ser du över huvud taget en tillstymmelse till gnista i den där människan?

Det är inga roliga människor som förespråkar FRA-lagen. De är tråkiga, allihop. De är tråkiga och gravallvarliga, och de saknar fantasi.

De saknar fantasi nog att föreställa sig något annat än sitt perfekta kontrollsamhälle. Ja, de saknar till och med fantasi nog att föreställa sig kontrollsamhället, för det kontrollsamhälle de föreställer sig har ingenting med verkligheten att göra. Det har historien visat, gång på gång.

Här har vi vårt stora problem och samtidigt vår stora möjlighet. Vi måste visa att det finns ett bättre alternativ. Ett samhälle utan FRA-lagen, som präglas av optimism, framtidstro och glädje. Ett roligare sämhälle helt enkelt, än tomhylsans, Åkessons och Odenbergs dystra Stasi-kopia.

Fortsätt göra motstånd, höj volymen, låt alla få veta vad övervakningssamhället innebär, men framför allt, peka på det positiva alternativet, visa glädje i ditt motstånd och använd humorn som vapen. Det skall vara roligt att vara motståndare till FRA-lagen och det skall vara roligare att följa FRA-motståndarnas satir och mothugg än att ta del av förespråkarnas ständiga upprepningar.

Det är med stor glädje och tillförsikt som jag nu officiellt startar höstterminen här på bloggen. Det kommer att bli en spännande höst med mängder av nya dumheter och annat kul, en hel del nedslag i debatten och förstås mängder av FRA-satir. Slackerprosa helt enkelt, såväl på längden och tvären som på diagonalen.

Jag heter Fredrik Moberg och det är med glädje jag tackar nej till FRA-lagen.

3 reaktioner till “Med humorn som vapen mot FRA-lagen”

  1. Varför skulle en pajas vara att föredra då det gäller en så viktig fråga? Ni ungdomar har haft det för enkelt under er uppväxt och verkar inte förstå vikten av allvar.

  2. Jag vet inte varför du tror att man måste vara en pajas bara för att vara glad, men sitt där och sura bara, tillsammans med de andra samhällshatarna så blir allt säkert mycket bättre.

    Ja, vi ungdomar i 35-årsåldern har det alldeles för lätt. Tacka vet jag förr, när Dagens Nyheter rapporerade allt som var värt att veta och kvinnorna stod vid spisen!

  3. Jag är så kass på att avgöra om en blogg är sarkastisk eller inte, det finns en handfull som jag kan räkna dit och sedan har jag ett 20-tal som jag valt att se som sarkastiska, Regeringskansliets hemsida är ett exempel på en som jag av ren självbevarelsedrift anser som sarkastisk.

    Men Linnea Transchiöld’s hoppas jag innerligen är sarkastisk på riktigt.

Kommentarer inaktiverade.